ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015



Θεσμική εξομοίωση τριτέκνων με τους πολύτεκνους


Θεσμική εξομοίωση τριτέκνων με τους πολύτεκνους

Ζητά με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος


Το αίτημα της νομοθετικής ρύθμισης για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους επαναφέρει με ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Ο βουλευτής, έχοντας ξανακάνει ερώτηση για το εν λόγω ζήτημα στην προηγούμενη Κυβέρνηση, τοποθετείται εκ νέου επί του θέματος καθώς δεν έλαβε απάντηση.
Η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας έχει ως εξής: «Για μία ακόμη φορά επανέρχεται το ζήτημα της θεσμικής εξομοίωσης της τρίτεκνης οικογενείας με την πολύτεκνη. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστική απάντηση από την προηγούμενη κυβέρνηση επί του θέματος, επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημογραφικές μελέτες η συρρίκνωση της Ελληνικής οικογένειας είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός καθώς ο αριθμός των γεννήσεων μειώνεται σταδιακά και ο πληθυσμός της χώρας γηράσκει. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να περιορίζεται το πλήθος των πολύτεκνων οικογενειών και να παρατηρείται σημαντική αύξηση των τριτέκνων
Η θεσμική και οικονομική εξομοίωση της τρίτεκνης οικογένειας με την πολύτεκνη και η ένταξη της στο Νόμο 1910/1944 κρίνεται απαραίτητη για την επίλυση και του δημογραφικού ζητήματος της χώρας.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
Εάν προτίθεται να προβεί σε πλήρη θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες στο Νόμο 1910/1944;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου.

ΠΗΓΗ e-volos

Δεν υπάρχουν σχόλια: