ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015



 Νέα φοιτητική κάρτα και αλλαγές στο φοιτητικό επίδομα


Νέα φοιτητική κάρτα και αλλαγές στο φοιτητικό επίδομα
Το Φοιτητικό Επίδομα αλλάζει και συνδέεται με νέα φοιτητική κάρτα
Την δημιουργία μιας νέα Φοιτητικής Κάρτας που θα συνδεθεί με όλες τις παροχές που χορηγούνται στους φοιτητές της χώρας όπως το φοιτητικό επίδομα και η δωρεάν σίτιση προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Ν. Φίλης.
Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας να προωθήσει μια νέα κάρτα φοιτητή που θα συνδέει τις παροχές μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού μητρώου. Μέχρι στιγμής το φοιτητικό επίδομα χορηγείται με χειρόγραφη διαδικασία και ελέγχους με την αναμονή για την χορήγηση του επιδόματος να φτάνει πολλούς μήνες όπως και αυτή την στιγμή εκκρεμούν επιδόματα σε φοιτητές από πέρσι. Έτσι πλέον οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά αλλά και οι διασταυρώσεις για το ορθό των αναγραφόμενων από τους φοιτητές
Το μητρώο αυτό όπως ανέφερε ο Ν. Φίλης θα διευκολύνει και θα επιταχύνει την διαδικασία αλλά θα αποφεύγονται όπως είπε και κάποιες μικρές περιπτώσεις διαφθοράς όπως αυτό που παρουσιάζεται στην δωρεάν σίτιση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φίλης η δωρεάν σίτιση των φοιτητών λειτουργεί ουσιαστικά κάτω από ένα καθεστώς αδιαφάνειας. Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα.
Για την καθυστέρηση στην πληρωμή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος δεν έδωσε καμία απολύτως πρόβλεψη για το πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμότητες, αφού όπως είναι γνωστό αυτή την στιγμή υπάρχουν άδεια κρατικά ταμεία.
www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: