ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014



ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  :  ΖΕΤΤΑ   Μ. ΜΑΚΡΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  : ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  :  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό  :  Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ : «Επίσπευση διαδικασιών για μεταγραφές τριτέκνων πρωτοετών φοιτητών »


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος που διατύπωσε δια της επιστολής του ο Σύλλογος Τριτέκνων του Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ».

Κύριος στόχος της ψήφισης του Ν.4286/14 και, πιο συγκεκριμένα, του άρθρου 53,  του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων αποτελεί η διευκόλυνση των οικογενειών των τριτέκνων, των πολυτέκνων και των ειδικών κατηγοριών και η κατοχύρωση του δικαιώματος των παιδιών τους να μεταγραφούν σε σχολή του τόπου διαμονής τους ή της πόλης, στην οποία  φοιτά ο αδελφός ή η αδελφή τους,   ή σε κοντινότερη πόλη. .
Με βάση τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, άλλωστε, τα παιδιά των τριτέκνων οικογενειών, όπως αναλύεται και στην σχετική επιστολή τους,  συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό δελτίο, αναμένοντας ότι, μετά την εγγραφή τους στην σχολή επιτυχίας τους, θα μπορέσουν να μεταγραφούν στην σχολή, που επιθυμούν. Για τον λόγο αυτό οι περισσότερες οικογένειες τριτέκνων δεν έχουν εγκαταστήσει  τα παιδιά τους  στην πόλη, που εδράζει η σχολή επιτυχίας τους.  Λόγω της καθυστέρησης, όμως, της ανακοίνωσης των μεταγραφών οι πρωτοετείς φοιτητές αναγκάζονται να χάνουν μαθήματα και να μην μπορούν να είναι συνεπείς στις φοιτητικές τους υποχρεώσεις.
Με δεδομένη τις οικονομική αδυναμία των περισσότερων τριτέκνων να καλύψουν στις σπουδές των παιδιών τους για όσο διάστημα χρειαστεί στην σχολή επιτυχίας τους και με ορατό, πλέον, τον κίνδυνο απώλειας εξαμήνου για τους πρωτοετείς φοιτητές, θεωρούμε δίκαιες και λογικές τις ενστάσεις, που διατυπώνει ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας. Αναμένουμε, κατά συνέπεια,  για τις περαιτέρω ενέργειες σας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία των μεταγραφών των τριτέκνων πρωτοετών φοιτητών και να διασφαλισθεί η ομαλή φοίτησή τους στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Η αναφέρουσα Βουλευτής

Βόλος,  10 – 10  – 2014

                                                                                                  Ζέττα   Μ. Μακρή


Δεν υπάρχουν σχόλια: