ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014




      «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ»



  Η Βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό ερώτηση σχετικά με το μείζον θέμα των μετεγγραφών τριτέκνων πρωτοετών φοιτητών.
  Συγκεκριμένα, η βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή της:
Σύμφωνα  με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/τεύχος Α΄/2014) και του άρθρου 47 του Ν. 4274/2014 (ΦΕΚ 147/τεύχος Α΄/2014), όπως τροποποιήθηκαν με τα άρθρα 38 και 39 του Ν. 4301/2014 (ΦΕΚ 223/τεύχος Α'/2014), δίνεται το δικαίωμα μεταγραφής στα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους στον τόπο τον οποίο διαμένουν με τις οικογένειές τους ή στην πλησιέστερη πόλη. 
Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του παραπάνω νόμου, οι υποψήφιοι φοιτητές συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία βάσει αυτού και με δεδομένη την εφαρμογή αυτού σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Παρόλ’ αυτά , μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη όσον αφορά στην εφαρμογή της νομικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα  οι φοιτητές να μην έχουν ακόμη εγκατασταθεί στην περιοχή που πέρασαν λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους και να περιμένουν την εκκίνηση της διαδικασίας των μεταγραφών έτσι ώστε να προβούν στην ενοικίαση οικίας στον τόπο διαμονής των οικογενειών τους ή στην κοντινότερη σε αυτούς πόλη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, καμία τρίτεκνη οικογένεια με την φοροκαταιγίδα που επικρατεί και τον πρόσθετο φόρο που επιβλήθηκε από τον Σεπτέμβριο, να μην μπορεί να εγκαταστήσει το παιδί της για λίγους μήνες σε κάποια περιοχή και μετά να μετακομίσει στην πόλη που θα μεταγραφεί.
Συνέπεια όλων αυτών είναι οι πρωτοετείς φοιτητές να βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο: να μην μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα της μεταγραφής και να κινδυνεύουν να χάσουν και το εξάμηνό τους.
Επειδή είμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, ερωτάσθε:

1.      Για ποιο λόγο καθυστερεί η διαδικασία των μεταγραφών;
2.      Προτίθεστε να ολοκληρώσετε άμεσα τις διαδικασίες μεταγραφής των πρωτοετών φοιτητών;


Δεν υπάρχουν σχόλια: