ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ 2014 ‘’

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η ΟΠΟΤΤΕ μετά από συνεχείς, σχεδόν καθημερινές  επαφές με τους φορείς υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος ενημερώνει για τα εξής :
Έως και το 2013 ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος ήταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον οποίο εποπτεύει το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Από το 2014 ξεκινά να έχει την ευθύνη του προγράμματος το Υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα η Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης.
Όμως η διαδικασία πιθανόν να μην είναι η ίδια. 
Ιδρύεται ένα Ταμείο Φτώχειας ( όπως μάλλον θα ονομάζεται ) μέσα από το οποίο θα αντιμετωπιστεί η φτώχεια στις ευπαθείς ομάδες  της κοινωνίας.

Τα στελέχη της  ΟΠΟΤΤΕ παρακολουθούν  στενά τις εξελίξεις και η ενημέρωση των μελών της θα είναι άμεση. Επίσης πιέζουμε για περισσότερες παροχές και σε πιο σημαντικά προϊόντα αλλά και σε αύξηση των εισοδηματικών ορίων των δικαιούχων όπως και για κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος ως κριτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: