ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα  Παρασκευή 7 Μαρτίου αντιπροσωπία του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με τον κ. Νίκο Νικολόπουλο ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας, Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και Γενικό Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος. στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Σέκερη 1 στην Αθήνα.
Ο κ. Νικολόπουλος ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα των Τριτέκνων και έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας. Τονίσαμε πως η μόνη λύση σε αυτό είναι η ένταξη των Τριτέκνων στον νόμο περί πολυτεκνίας πράγμα με το οποίο συμφώνησε απόλυτα και ο κ. Νικολόπουλος και υποσχέθηκε πως σε ότι περνά από το χέρι του θα είναι δίπλα μας.
Καταθέσαμε στον κ. Νικολόπουλο την πρόταση μας για το σχέδιο νόμου όπως προτείνουμε να τροποποιηθεί εντάσσοντας τους Τρίτεκνους  στο νόμο της πολυτεκνίας.

Παρόντες από την ΟΠΟΤΤΕ οι: Αχλαδιανάκης Μανώλης, Τζαβέλλα Μαριάνθη, Βακουφτσή Κερασίνα, Πατσώνα Αικατερίνη και η Μπλουχάρη Αικατερίνη από τον Σύλλογο Φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: