ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου μας , με μεγάλη επιτυχία , στο εργατικό κέντρο Βόλου παρουσία πλήθους τριτέκνων καθώς και η παρουσία του προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ Μανώλη Αχλαδιανάκη , του αντιπροέδρου Θόδωρα Κοντού , του προέδρου της ΕΕ της ΟΠΟΤΤΕ Γιώργου Κοζυράκη , του προέδρου της Καρδίτσας Θ. Θεωδορόπουλου , του προέδρου και αντιπροέδρου των Φαρσάλων Χατζημήτρου και Δρόσου .




Η γενική γραμματέας κα Αλπάκη Πόπη τους καλωσόρισε και το λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου Βακουφτσή Σούλα που έκανε το διοικητικό απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε . Αναφέρθηκε στις συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές , κόμματα , δημάρχους , αντιπεριφεριάρχη αλλά και εκπροσώπους άλλων φορέων όπου τέθηκαν αιτήμα που πρέπει να επιλυθούν ( εξομοίωση , περικοπές , δημοτικά τέλη , μέσα μαζικής μεταφοράς ) .  Ἐγινε ενημέρωση για τα τρόφιμα καθώς επίσης και για τις εκπτώσεις σε διαφορα καταστήματα , κρεοπωλεία κ.λ.π .
Κλείνοντας η πρόεδρος τόνισε << ο σύλλογος μας δίνει σθεναρά μια δύσκολη μάχη , μέσα σε συνθήκες δύσκολες προκειμένου να πείσουμε φορείς και πολιτεία ότι η στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας πρέπει να είναι κυρίαρχη προτεραιότητα . Γι' αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας να συσπειρωθούν όλοι οι τρίτεκνοι γύρω από τον σύλλογο και την ΟΠΟΤΤΕ με την οποία είμαστε σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να προωθήσουμε θέματα που αφορούν τη θεσμική και οικονομική εξομοίωση με τους πολύτεκνους >>


Το λόγο , μετέπειτα , πήρε ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μανώλης Αχλαδιανάκης όπου έκανε εκτενή αναφορά για τα επιδόματα , τις μεταγραφές , τα τρόφιμα , την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξομοίωση . Μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για τιμωρία της κυβέρνησης προς τους τρίτεκνους αφού τους κόβει σημαντικά επιδόματα ενώ παράλληλα προσπαθεί να χαμηλώσει τα εισοδηματικά κριτήρια στα υπόλοιπα επιδόματα . Χαρακτηριστικά ο κ. Αχλαδιανάκης τόνισε << σημερα υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους γιατί από τη μια τους κόβουν επιδόματα και από την άλλη καταργούν το αφορολόγητο . Η κυβέρνηση θα πρέπει να υπολοιήσει τις υποσχέσεις της και να μας εξομοιώσει με τους πολυτεκνούς >> . Κλείνοντας ο πρόεδρος τόνισε ότι στόχος μας είναι η αξιοπρεπής διαβίωση των οικογενειών μας .

Το λόγο έπειτα πήρε ο αντιπρόεδρος της  ΟΠΟΤΤΕ κ. Κοντός ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά για το σχέδιο νόμου της εξομοίωσης με τους πολύτεκνους  καθώς επίσης και την υποχρέωση του κράτους να προστατεύει την οικογένεια , βάση Συντάγματος . Ο αντιπρόεδρος έκλεισε την ομιλία του με το κάλεσμα του Μπέρτολντ Μπρέχτ << αυτό που έχετε απαρνηθείτε το και πάρτε αυτό που σας αρνούνται >> .

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση , με ερωτήσεις και απαντήσεις . Με τη λήξη της γενικής συνέλευσης το Δ.Σ τίμησε τους προσκεκλημένους σε παραδοσιακό τσιπουράδικο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: