ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΗΡΩΔΕΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)                                                          
Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία:
Απόφαση  1017/2010  Μ. Π. Αθηνών
Δ/ση:  Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα                                       
Πληροφορίες:: Αχλαδιανάκης Εμμανουήλ
Πρόεδρος, τηλ: 6974060758
Χαβάκης Γεώργιος Γ. Γραμματέας,  τηλ:  6974585472
Mail: οpotte@gmail.com    
Blog: http://opotte.blogspot.gr/                                                                                       Αθήνα: 1-12-2012
Αρ. Πρωτ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
΄΄ ΗΡΩΔΕΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ΄΄    
ΣΤΙΣ     ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ     ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Άλλο ένα μακρόσυρτο θρίλερ έλαβε αίσιο τέλος με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. να συμφωνούν τελικά σε μια μεσοπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα. Αρκεί όμως αυτό; Θα αλλάξει σε κάτι την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη; Πως θα διαχειριστεί το ζεστό χρήμα η τρικομματική κυβέρνηση;
Τι κάνουν οι πολιτικοί μας ;;
Οι πολιτικοί μας ως σύγχρονοι Ηρώδηδες  σκοτώνουν τα όνειρα των οικογενειών να κάνουν παιδιά με το να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, να κόβουν επιδόματα, το αφορολόγητο, να βάζουν εισοδηματικά κριτήρια στο ύψος των 6000 ευρώ το χρόνο για πενταμελή οικογένεια και την ίδια στιγμή, οι ίδιοι  διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με 8000 ευρώ το μήνα και στέλνουν στον καιάδα τα επιδόματα όσων πραγματικά έχουν ανάγκη χάνοντας  μέχρι 3500 ευρώ το χρόνο (οι τρίτεκνοι).
Η κυβέρνηση έχει στόχο να αποτελούν τα παιδιά μας τεκμήριο διαβίωσης!!!
 Σπίτια πολυτελείας, εξοχικά με πισίνες, πανάκριβα αυτοκίνητα, πολυτελή γιότ αλλά και μικρά σπιτάκια, παλιά μαγαζάκια και βεβαίως  τα παιδιά!  Όλα μαζί, «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα», από όλα  ανεξαιρέτως να βάλουμε έσοδα στα ταμεία μας.
Καμαρώνουν γιατί δανείστηκαν γυρίζοντας την χώρα 40 χρόνια πίσω. Καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια μας οδηγώντας την οικογένεια σε απόγνωση μη έχοντας να καλύψει βασικές ανάγκες.
Εμείς από την πλευρά μας μοχθούμε καθημερινά για τον επιούσιο, αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας και  προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε με λίγο οξυγόνο, με λίγα ευρώ, με λίγο νερό και λίγη τροφή.
Και τους ρωτάμε: Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρεωστάνε, το κράτος χρεωστάει, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;
            Αν οι τεχνοκράτες με την ψυχρή λογική «δεν έχουν το Θεό τους» και  αν οι μηχανισμοί είσπραξης δεν αναγνωρίζουν τις τρομακτικές ανάγκες που βιώνουν τα πολυμελή νοικοκυριά με τα υπέρογκα έξοδα αναμένουμε από τους εκπροσώπους μας στο εθνικό κοινοβούλιο να αντιληφθούν την απελπιστική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί χιλιάδες πολυμελείς-τρίτεκνες  οικογένειες. Δεν πρέπει και δεν  περνάει  από το μυαλό κανενός τρίτεκνου Έλληνα πολίτη ότι υπάρχει περίπτωση συμπατριώτης μας βουλευτής να εγκρίνει τον θανάσιμο ακρωτηριασμό της Ελληνικής οικογένειας.
Τους προτείνουμε, ως ελάχιστη συμβολή τους στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και στην επιβεβλημένη ανάγκη της επιβίωσής μας,  να καθορίσουν το αφορολόγητο όριο τουλάχιστον στα 20.000 € για δύο παιδιά, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 € για κάθε επιπλέον παιδί.
            Καλούμε την ύστατη τούτη  στιγμή όλους τους βουλευτές, να αναλογιστούν την ευθύνη που θα τους συνοδεύει στο διηνεκές  για το «Ηρώδειο» φορολογικό νομοσχέδιο που τους επιβάλουν να ψηφίσουν. Η όποια κομματική πειθαρχία έχει και τα όριά της.  Ας αντισταθούν στην καταστροφική λαίλαπα που θα οδηγήσει στα σύγχρονα κρεματόρια την τρίτεκνη-πολυμελή οικογένεια. Ας ορθώσουν το ανάστημά τους  και ας μην ταυτιστούν με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο-όνειδος.
Τους φωνάζουμε δυνατά: Σταματήστε επιτέλους να χτυπάτε τη ραχοκοκαλιά του κοινωνικού ιστού και βοηθείστε τις τρίτεκνες οικογένειες που αποτελούν το ΑΝΤΙΔΟΤΟ στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.
 Γνωρίζουμε, όσο κανείς άλλος, τον επώδυνο Γολγοθά που μας οδηγούν τα μνημόνια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε τη δική μας δολοφονία και κυρίως των παιδιών μας.
  Θα αντισταθούμε μέχρις εσχάτων γιατί:
«αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους»  
Με εκτίμηση
Από το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: