ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή  με τον υπουργό Παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπυλο ανακοίνωσε στα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ ότι αύριο θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές. στη βουλή. Από την ΟΠΟΤΤΕ του τέθηκαν κάποια θέματα,όπως η ισχύ να είναι αναδρομική κά.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα οι μετεγγραφές θα γίνονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. 
Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών θα δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος.
Ένας υποψήφιος για να τύχει των ευεργετικών διατάξεων θα πρέπει κάθε μέλος της οικογένειας να έχει εισόδημα έως 7.125 ετησίως. Για παράδειγμα εάν ο υποψήφιος είναι μέλος τετραμελούς οικογένειας το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 28.500 ευρώ. Το ποσό αυτό (7.125 ευρώ), στις μονογονεϊκές οικογένειες διπλασιάζεται. 
Επίσης θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως το αν ο υποψήφιος έχει αδελφή η αδελφό που να φοιτά ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορεί να μετεγγραφεί στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα με αυτό που πέρασε αρχικά.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση για τις μετεγγραφές θα ληφθούν υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ) καθώς και ο βαθμός εισαγωγής στο τμήμα υποδοχής του κάθε υποψηφίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μετά την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ της ΟΠΟΤΤΕ στη βουλή, από νωρίς σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος Μανόλης Αχλαδιανάκης, η Β΄Αντιπρόεδρος Μαριάνθη Τζαβέλλα, και  το μέλος του συλλόγου Περιστερίου Δημήτρης Κοντός, παρακολούθησαν τη συζήτηση για τα νέα μέτρα.
 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και σε κάποια διαλείμματα,έγιναν επαφές με πολλούς βουλευτές και υπουργούς, όπως με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπουλο, το Φίλιππο Σαχινίδη και άλλους.

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;

Μόνο οι οικογένειες που βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας θα λαμβάνουν ολόκληρο το οικογενειακό επίδομα με τα εισοδηματικά κριτήρια να βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και να διαχωρίζονται σε τέσσερις βαθμίδες.
Χωρίς κρατική βοήθεια αναμένεται να βρεθούν αρκετές οικογένειες, ενώ οι περισσότερες αναμένεται να δουν το ετήσιο εισόδημά τους να μειώνεται δραστικά εξαιτίας των πολύ χαμηλών κριτηρίων που ενσωματώνονται στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών.
Οι κατηγορίες για τους δικαιούχους ορίζονται ως εξής:
α) έως έξι χιλιάδες ευρώ λαμβάνουν το πλήρες επίδομα

β) από 6.001 έως 12.000 ευρώ λαμβάνουν τα 2/3

γ) από 12.001 έως 18.000 ευρώ λαμβάνουν το 1/3
Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται από 40 ευρώ ανά μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο, 80 ευρώ για δύο, 130 ευρώ για τρία και 180 ευρώ για τέσσερα παιδιά.
Πέραν του τέταρτου καταβάλλεται επιπλέον μηνιαίο επίδομα 60 ευρώ.
Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας, θα λαμβάνεται υπόψη το εκκαθαριστικό του προηγούμενου της χορήγησης έτους.
Στο «Μνημόνιο 3» προβλέπεται, ακόμη, διαφορετική ρύθμιση για τις μονογονεϊκές οικογένειες
Πηγή: iefimerida.gr 
Με 6.000 ευρώ εισόδημα είναι σαν να εργάζονται (αν) και οι δύο γονείςς και παίρνουν μισθό 250 ευρώ το μήνα 
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Πρόσκληση δέχτηκε η ΟΠΟΤΤΕ από το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παρακολουθήσουν τρία μέλη της από θεωρεία στη βουλή, τη συζήτηση για τα νέα μέτρα
Στο κάλεσμα αυτό η ΟΠΟΤΤΕ θα συμμετέχει με τον Πρόεδρο κ. Αχλαδιανάκη, την B΄ Αντιπρόεδρο κ. Τζαβέλλα και το μέλος του συλλόγου Περιστερίου κ. Κοντό.
Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να συναντηθούν με βουλευτές (εφόσον καταστεί δυνατόν)και να τους θέσουν τα θέματα των τρίτεκνων και ιδιαίτερα το θέμα της εξομοίωσης, με την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: