ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μεταγραφες

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή  με τον υπουργό Παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπυλο ανακοίνωσε στα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ ότι αύριο θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τις μετεγγραφές. στη βουλή. Από την ΟΠΟΤΤΕ του τέθηκαν κάποια θέματα,όπως η ισχύ να είναι αναδρομική κά.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα οι μετεγγραφές θα γίνονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. 
Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών θα δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος.
Ένας υποψήφιος για να τύχει των ευεργετικών διατάξεων θα πρέπει κάθε μέλος της οικογένειας να έχει εισόδημα έως 7.125 ετησίως. Για παράδειγμα εάν ο υποψήφιος είναι μέλος τετραμελούς οικογένειας το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 28.500 ευρώ. Το ποσό αυτό (7.125 ευρώ), στις μονογονεϊκές οικογένειες διπλασιάζεται. 
Επίσης θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως το αν ο υποψήφιος έχει αδελφή η αδελφό που να φοιτά ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορεί να μετεγγραφεί στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα με αυτό που πέρασε αρχικά.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση για τις μετεγγραφές θα ληφθούν υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ) καθώς και ο βαθμός εισαγωγής στο τμήμα υποδοχής του κάθε υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: