ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ "Η ΑΡΓΩ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κ. ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας "Η ΑΡΓΩ". πραγματοποίησε συνάντηση με  την Αντιπεριφερειάρχη  Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε, σε εξαιρετικό κλίμα, όπου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι Τρίτεκνες οικογένειες, επίσης συζητήθηκε και το δημογραφικό που μαστίζει τη χώρα μας.

Κατά την συζήτηση, η πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε από την κ. Αντιπεριφερειάρχη, η οποίαγνωρίζει τα θέματα της τρίτεκνης οικογένειας , καθώς και η ίδια είναι τρίτεκνη, να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται από τον σύλλογο. 

Από την πλευρά της η κ. Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε την αμέριστη συμπαράσταση προς το Δ.Σ. του συλλόγου.

Επίσης επισήμανε ότι το δημογραφικό είναι το φλέγον ζήτημα της χώρας μας και θα πρέπει να δοθούν κίνητρα.

Στο τέλος συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει συνεργασία και κοινές δράσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: