ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 9 / 2019 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ










ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή  14-3-2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου  του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων  κ. Κωνσταντίνο  Βαρλαμίτη και του  ταμία  της  ΟΠΟΤΤΕ  Βασίλειου  Δήμου  .
Κατά την συνάντηση  συζητήθηκε το θέμα των συνεπών δανειοληπτών που  είναι σήμερα οι μεγάλοι αδικημένοι .
Οι συνεπείς δανειολήπτες ΔΕΝ  μπορούν να  αφήσουν να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους προκειμένου να τύχουν κάποιας βοήθειας.
 Οι Δημόσιο  Υπάλληλοι - Τρίτεκνοι, είναι  εγκλωβισμένοι διότι η μηνιαία δόση   παρακρατείται από το   μισθό τους  και  δεν φαίνεται πουθενά η αδυναμία να αποπληρώσουν  το δάνειο τους. «Θα έπρεπε,   σύμφωνα με το "κούρεμα" του μισθού, ο δανειστής - Δημόσιο - εργοδότης να "κουρέψει" το      δάνειο    στον εργαζόμενο-δανειολήπτη»
Ο  Πρόεδρος είδε με ενδιαφέρον το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του να παρέμβει για τις οικογένειες με τρία  παιδιά.
Θα   πρέπει να σας  αναφέρουμε  ότι,   εφαρμόστηκε  ένα θετικό μέτρο  για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017 που προβλέπει την επιστροφή τόκων λόγω μείωσης του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων των συνεπών δανειοληπτών του Ταμείου σε ποσοστό 1% μεσοσταθμικά επί του άληκτου κεφαλαίου αυτών σε ετήσια βάση. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: