ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τιμή σε 30 οικογένειες στη Μαγνησία για την απόκτηση τρίτου παιδιού


Στις 30 ανέρχονται οι οικογένειες στην Μαγνησία οι οποίες απέκτησαν μέσα στο 2017 και τρίτο παιδί και τιμήθηκαν χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο από τον σύλλογο τριτέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ».
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ιερό πρόσωπο της μητέρας που γιορτάζει στις 8 Μαΐου.
Παράλληλα, όμως αναδείχθηκαν τα ζητήματα της υπογεννητικότητας αλλά και των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σε εποχές κρίσης οι γονείς για την φροντίδα των παιδιών τους.
Στην Αθήνα έχει δημιουργηθεί εδώ και 20 χρόνια ο σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά» που προσφέρει υλικά αγαθά, όπως πάνες, γάλατα, κρέμες απαραίτητα για την φροντίδα του παιδιού στα δύο πρώτα του χρόνια.
Μάλιστα εδώ και 20 χρόνια περίπου 2500 παιδιά βρήκαν την αγκαλιά τους στο σύλλογο.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως «ο σύλλογος των τριτέκνων έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στην περιοχή μας και απαντά στο ουσιαστικό πρόβλημα της περιοχής μας που είναι η υπογεννητικότητα. Πλέον θεωρείται και η τριτεκνία πολυτεκνία στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε οικογένειες με παιδιά, οικογένειες ευλογημένες, για να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σούλα Βακουφτσή ανέφερε πως «εμείς οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θεωρούμε το δημογραφικό ως πολύ σημαντικό ζήτημα και γι’ αυτό τιμούμε τους γονείς που έγιναν τρίτεκνοι. Το 2017 εγγράφηκαν στο σύλλογό μας 30 νέες οικογένειες που απέκτησαν τρίτο παιδί».
Στην εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά», πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, με θέμα «Η μάνα μπροστά στο Χρέος» και ο α’ αντιπρόεδρος του συλλόγου, δρ γυναικολόγος – μαιευτήρας κ. Βασίλειος Μπέλιος, με θέμα «Το θαύμα της ζωής».
Η κ. Μεταλληνού ανέφερε πως «βοηθούμε τη μητέρα από την κύηση και μέχρι να γίνει το παιδάκι δύο ετών παρέχουμε τα απαραίτητα. Δηλαδή, γάλατα, πάνες, παιδικές τροφές, ρουχισμό. Και τώρα έχουμε ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα, όπου τα παιδιά που μεγάλωσαν, τα κρατάμε για μια κοινωνικοποίηση. Πάντως πάνω από 2500 έχουμε φροντίσει και βοηθήσει σε μια 20ετία. Ευτυχώς έχουμε την στήριξη των πολιτών».
Από την πλευρά του ο κ. Μπέλιος επισήμανε πως «οικογένειες που έχουν οικονομική δυσκολία τις βοηθάμε για την φροντίδα των παιδιών τους. Και πέρα από τα υλικά αγαθά θέλουμε να είναι και κοινωνικοποιημένα. Κυλιόμενα βοηθάμε 180 παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: