ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 14 - 2018 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήσαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ), ζητώντας από την κυβέρνηση την ένταξή τους στην κατηγορία των πολυτέκνων.
Για αυτόν το λόγο, σύλλογοι τριτέκνων από όλη τη χώρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Κρήτη, Λάρισα, Κοζάνη,Σέρρες,Κιλκίς,Προποντίδα,Λαμία, Αχαία,Καρδίτσα,Φάρσαλα,
Πρέβεζα και άλλοι Νομοί) που συμμετείχαν  στην κινητοποίηση,  κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρέδωσαν ψήφισμα και να αιτηθούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν πως ο τελευταίος απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Οι τρίτεκνοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση, παρότι αναγνώρισε πρόσφατα ότι οι ρυθμίσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης τους αδικούν, υποσχόμενη διορθωτικές κινήσεις, δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό δεν έχει ακόμα συντάξει το πόρισμά της, δύο μήνες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που επέφερε αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα και τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, ότι θα αντιμετωπιστούν οι όποιες αδικίες με αντισταθμιστικά μέτρα.

Οι τρίτεκνοι ζητούν επίσης την ψήφιση μέτρων στήριξης νέων ζευγαριών και της μητρότητας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, το οποίο συνδέεται με την έξαρση της υπογεννητικότητας, καθώς την εξαετία 2011-2017 σημειώθηκε υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά περίπου 150.000.


VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια: