ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ No 13 - 2017 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΕΛ κ. ΦΑΤΣΙΟ ΣΟΦΟΚΛΗ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΕΛ



Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΠΟΤΤΕ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ κ.Φάτσιο Σοφοκλή και τον κ. Μάρκελλο Παναγιώτη.
Στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκε από τον πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ κ. Αχλαδιανάκη Μανώλη και συζητήθηκε το θέμα της έκπτωσης των εισιτηρίων προς τους τρίτεκνους από όλα τα ΚΤΕΛ τη στιγμή που τα περισσότερα κάνουν έκπτωση και ζητήθηκε από τον πρόεδρο να συμβάλλει σε αυτό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Φάτσιος Σοφοκλής είπε πως δεν υπάρχει δέσμευση από την Ομοσπονδία προς τους προέδρους των ΚΤΕΛ και όπου μπορούν δίνουν την έκπτωση.

Επίσης τόνισε ότι αν το Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  βοηθήσει  στο ελάχιστο με σύμβαση για τους τρίτεκνους όπως γίνεται με τις άλλες ευπαθείς ομάδες τότε τα ΚΤΕΛ θα δώσουν πανελλαδικά την έκπτωση .

ΤΟ Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια: