ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 20 Μαΐου 2017





25 οικογένειες βράβευσε ο Σύλλογος
Τριτέκνων « Η Αργώ» για τη γιορτή της μητέρας
















Μια εξαιρετική εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της μητέρας οργάνωσε πριν από λίγες μέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κυψέλη» στο Βόλο ο Σύλλογος Τριτέκνων «Η Αργώ» με θέμα την προσφορά της μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία.
Η πρόεδρος Σούλα Βακουφτσή και το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου, βράβευσαν 25 οικογένειες που παρά την κρίση αποφάσισαν να αποκτήσουν τρίτο παιδί μέσα στο 2016 ενώ επίσης βραβεύτηκε μία ακόμη «ηρωίδα» όπως την χαρακτήρισαν μητέρα η κ. Στάικου Ευθαλία, μέλος του Συλλόγου που καθημερινά δίνει τη μάχη για να μεγαλώσει ένα παιδί χαρισματικό με «ειδικές αρετές».
Η πρόεδρος του συλλόγου αφού καλωσόρισε γονείς, αιρετούς και άλλους προσκεκλημένους  υπογράμμισε πως η «οικογένεια είναι το θεμέλιο της κοινωνίας μας και υπογράμμισε πως η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το δημογραφικό που αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία». Η κ. Βακουφτσή μάλιστα χαρακτήρισε ως πρώτο θετικό βήμα την απόφαση να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για το θέμα και ευχήθηκε, σύντομα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, που θα δημιουργούν προϋποθέσεις, να αναχαιτιστεί η γήρανση του ελληνικού πληθυσμού.



Στην εκδήλωση  μίλησαν οι κ.κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, Κοινωνική Κλινική Ψυχολόγος κέντρου «Πορεία Υγείας» Συστηματική Ψυχοθεραπεύτρια – ειδική παιδαγωγός , που ανέπτυξε το θέμα «Η Μητέρα και το Παιδί : Ποτίζοντας το δέντρο της αυτονομίας» καθώς επίσης οι κυρίες  Ηλιοπούλου Ευαγγελία, Κοινωνική λειτουργός και Πολυμέρου Χαρίκλεια, ασκούμενη φοιτήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ στο πρόγραμμα συμβουλευτικής, που μίλησαν για την αντιμετώπιση της τρίτεκνης μητέρας στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας.



Χαιρετισμό στην ημερίδα επίσης απεύθυναν, ο θεματικός  αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Κίτσιος και η γγ του Περιφερειακού συμβουλίου και π. υφυπουργός Μαρ. Χρυσοβελώνη, που είναι και μέλη του συλλόγου και οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνει ο σύλλογος Τριτέκνων .

Οι στιγμές που η συγκίνηση στην αίθουσα κορυφώθηκε, ήταν όταν βραβεύτηκαν οι νέες τρίτεκνες μητέρες που γέννησαν το 2016 και οι οποίες είναι οι παρακάτω : Χιώτη Δήμητρα, Γιάτσου Κωνσταντίνα, Γαρυφαλλοπούλου Αριστέα, Καθηνιώτη Ουρανία, Καποδίστρια Σταυρούλα, Παπαδοπούλου Κυριακή, Κλείτσου Αγλαία, Γιολδάση Ολγα, Τσιάμη Βασιλική, Ιορντακε Ελενα, Νόλη Αεξάνδρα, Ζαρκάδα Βασιλική, Βολιώτη Μαρία, Λέφα Ευθυμία, Τζουμερκιώτη Μαρία, Παπακωνσταντίνου Δέσποινα, Κολλαρόβα Μαριάν, Βολιώτη Γεωργία, Νταλαμπίρα Βερβάρα, Βλαχάκη Κατερίνα, Αντωνοπούλου Κατερίνα, Πάτση Μανωλίτσα, Δραγοίδου Ευγενία, Κύρκου Σοφία και Καρασπήλιου Βασιλική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: