ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017


Μετά την επιστολής της  ΟΠΟΤΤΕ Αρ. Πρωτ. 90/10-4-2017   στον Υπουργό Παιδείας , ο

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής Ηρακλείου

κατέθεσε  

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: α) Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου
         β) Εργασίας, Κοιν.Ασφάλισης και Κοιν.Αλληλεγγύης,
              κα Ε.Αχτσιόγλου

ΘΕΜΑ: «Να αρθεί η αδικία για τους τρίτεκνους ως προς τα κριτήρια μοριοδότησης  αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή».


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ: 5122
Ημερομηνία καταθέσεως: 24-04-2017



Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής Ηρακλείου


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: α) Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου
         β) Εργασίας, Κοιν.Ασφάλισης και Κοιν.Αλληλεγγύης,
              κα Ε.Αχτσιόγλου

ΘΕΜΑ: «Να αρθεί η αδικία για τους τρίτεκνους ως προς τα κριτήρια μοριοδότησης  αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή».

 Για άδικη και ανισομερή μεταχείριση κάνουν λόγο οι τρίτεκνοι αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή Εκπαιδευτικών, αφού  η πρόταση-σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, προβλέπει  ότι  τρίτεκνοι μοριοδοτούνται με τα λιγότερα-ελάχιστα (3) μόρια συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες.
Επιπλέον, με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας, νόμιμα αναγνωρισμένη και εκπροσωπούσα πλέον των 200.000 τριτέκνων οικογενειών στη χώρα μας, εκφράζει τη διαμαρτυρία των μελών της και ζητά  τα μόρια για τις τρίτεκνες  οικογένειες να είναι τα ίδια με τις υπόλοιπες  κοινωνικά ευπαθείς ομάδες .
Επειδή η στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας με αφετηρία τον χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων και την ένταξή τους στο ν. 1910/1944 πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και
επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες και μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή είχε καταθέσει και πρόταση νόμου.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

·        Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αρθεί η αδικία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή για τις τρίτεκνες οικογένειες;
·        Προτίθεστε να αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία για να έχουν οι τρίτεκνες οικογένειες ανάλογη στήριξη  με τις πολύτεκνες οικογένειες;


Ο ερωτών Βουλευτής


Βασίλης Κεγκέρογλου                                                                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια: