ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

                                            

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ 
Την Τετάρτη  23 Νοεμβρίου 2016 ώρα 10.00 π,μ,   στην αίθουσα 223 του Μεγάρου της Βουλής  μετά από πρόσκληση  της Διαρκούς  Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης  και Δημόσιας Τάξης  προσεκλήθη η  ΟΠΟΤΤΕ  για να εκθέσουμε τις  απόψεις μας  σχετικά με το σχέδιο νόμου «Ενιαίο Σύστημα κινητικότητας στη Δημόσια   Διοίκηση  και Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται  στις  θέσεις των άρθρων  6 & 8 του Ν. 4369/2016 ασυμβίβαστα και πρόληψη των  περιπτώσεων  σύγκρουσης  συμφερόντων  και λοιπές  διατάξεις .
Την ΟΠΟΤΤΕ  εκπροσώπησε  ο Δημήτρης  Κοντός, ο οποίος κατέθεσε τις τεκμηριωμένες θέσεις μας και απόψεις  προφορικώς και γραπτώς.
Στην  επιτροπή παρευρίσκονταν η  αρμόδια Υπουργός  Διοικητικής Ανασυγκρότησης                         κα Όλγα  Γεροβασίλη , η οποία  είδε θετικές  με τις προτάσεις μας . Επίσης τις  προτάσεις  μας  στείλαμε στο  Υπουργείο   Εσωτερικών  & Υπουργείο  Εργασίας.

 Στις συναντήσεις με την Υπουργό και τον πρόεδρο της Επιτροπής αποσπάσαμε την δέσμευση ότι το 10% παραμένει, θέση που εξέφρασε και δημόσια η υπουργός.

Η ΟΠΟΤΤΕ μετά στα 6 περίπου χρόνια αγωνιστικής παρουσίας έχει ήδη αρκετά αποθέματα συλλογικής πείρας, γνώσης και είναι  σε θέση να αντιμετωπίσει και να προβάλλει τα προβλήματα των τρίτεκνων. Χωρίς ανώφελες κραυγές ή κούφια συνθήματα εργάζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και συνέπεια. Αξιοποιεί τις γνώσεις και την πληροφόρηση όλων των μελών του Δ.Σ και των συλλόγων –μελών της, προκειμένου να τεκμηριώσει τα αιτήματα και να προγραμματίζει τις ενέργειές της. Συγκεντρώνει, επεξεργάζεται προβάλει και προωθεί την επίλυση των αιτημάτων των συλλόγων.
Από την ΟΠΟΤΤΕ

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΕΙΝΑΙ :

Στις συναντήσεις με την Υπουργό και τον πρόεδρο της Επιτροπής αποσπάσαμε την δέσμευση ότι το 10% παραμένει, θέση που εξέφρασε και δημόσια η υπουργός.




Δεν υπάρχουν σχόλια: