ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016


Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ -ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ


Μετά τη απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για κατάργηση της δωρεάν εισόδου στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των κατόχων Κάρτας Πολιτισμού, υπήρξε άμεση και αποφασιστική αντίδραση της ΟΠΟΤΤΕ η οποία απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό και έκανε επαφές με βουλευτές, προκειμένου να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των τρίτεκνων. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα το dikaiologitika.gr γράφει:
" Οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού δεν συμπεριλαμβάνονται σε όσους απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου καθώς η έκδοση της σχετικής Κάρτας καταργείται. Με το ως άνω έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι Κάρτες Πολιτισμού που έχουν ήδη εκδοθεί θα ισχύουν μέχρι τη λήξη τους. Σε ότι αφορά στους δημοσιογράφους και τους γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, σημειώνουμε ότι έχει ήδη προωθηθεί προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου οι δημοσιογράφοι, με την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας, ενώ για τους γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών η σχετική απαλλαγή ισχύει ισοβίως.''
Η ΟΠΟΤΤΕ για άλλη μια φορά με την έγκαιρη και εμπεριστατωμένη παρέμβασή της κατάφερε να φέρει ή τουλάχιστον να πείσει για το δίκαιο του θέματος, τους υπεύθυνους -βλέπε Υπουργό- πως δεν πρέπει να αγνοούνται οι χιλιάδες τρίτεκνοι της χώρας. Παρακάτω η επιστολή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: 


'' ΘΕΜΑ  :  ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ:  . ΦΕΚ 2916 τεύχος Β/31-12-2015
 Κύριε Υπουργέ,
 μετά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση της κάρτας πολιτισμού και τις καινούργιες   διατάξεις που θα ισχύουν από εδώ και στο εξής για διάφορες κατηγορίες  όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι. ΑμεΑ κλπ  για την ελεύθερη είσοδο τους στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία  κλπ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διάκριση που γίνεται μεταξύ των τρίτεκνων
οικογενειών και των πολύτεκνων σε σχέση με τα όρια ηλικίας και με το  πάσο για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους.
Με  το παράλληλο πρόγραμμα  έγινε εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων στις προσλήψεις, θεωρούμε  ότι για  την είσοδο μας στα μουσεία   δεν πρέπει να γίνεται  διάκριση.
 Κύριε Υπουργέ 
ζητάμε να ισχύουν τα ίδια ηλικιακά όρια και το πάσο (το οποίο υπάρχει και στις τρίτεκνες οικογένειες θεωρημένο για κάθε χρόνο) όπως ακριβώς ισχύουν  για τις πολύτεκνες οικογένειες.
Πιστεύουμε ότι θα αλλάξετε αυτή την άδικη διάκριση. 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.''

Οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού δεν συμπεριλαμβάνονται σε όσους απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου καθώς η έκδοση της σχετικής Κάρτας καταργείται. Με το ως άνω έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι Κάρτες Πολιτισμού που έχουν ήδη εκδοθεί θα ισχύουν μέχρι τη λήξη τους. Σε ότι αφορά στους δημοσιογράφους και τους γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, σημειώνουμε ότι έχει ήδη προωθηθεί προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου οι δημοσιογράφοι, με την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας, ενώ για τους γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών η σχετική απαλλαγή ισχύει ισοβίως.

www.dikaiologitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: