ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016









Το δημογραφικό επί τάπητος σε ημερίδα στο Βόλο, στις 18 Ιουνίου


Ημερίδα, στην οποία θα συμμετέχουν εξέχουσες πρωσωπικότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι μόνο, με θέμα «Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα και τρόποι επίλυσής του», συνδιοργανώνουν, το Σάββατο 18 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» , η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας  και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, με την υποστήριξη και του Δήμου Βόλου.
Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί, με χαιρετισμούς των επισήμων και της προέδρου του Συλλόγου Σ. Βακουφτσή, ενώ θα ακολουθήσει ο αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Θεοδ. Κοντός που θα μιλήσει για το δημογραφικό πρόβλημα με τη ματιά ενός τριτέκνου.
Στην ημερίδα πρώτος εισηγητής θα είναι ο Προιστάμενος Τμήματος Φυσικής και Μεταναστευτικής Κίνησης Πληθυσμού της ΕΛΣΤΑ Κων. Βούλγαρης, που θα μιλήσει για τις δημογραφικές εξελίξεις και τις προοπτικές στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει ο Καθηγητής Δημογραφίας του Παν. Θεσσαλίας Βύρων Κοτζαμάνης, με θέμα «Η Ελλάδα χάνεται; Οι μεταπολεμικές δημογραφικές εξελίξεις , τάσεις και προοπτικές».
Επίσης, στην ημερίδα θα μιλήσει ο Διευθυντής Ερευνών από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Διονύσης Μπαλούρδος, με θέμα «Γονιμότητα και παιδική φτώχεια σε περιόδους κρίσης. Η περίπτωση της Ελλάδας», καθώς επίσης και ο οικονομολόγος, Σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Ψαράκης, με θέμα «Το δημογραφικό ως οικονομικό πρόβλημα και τα εργαλεία επίλυσής του».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στο Βαγγέλη Αυγουλά για την κοινωνική του προσφορά.
Η ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα τριημέρου εκδηλώσεων που διοργανώνεται από τους παραπάνω φορείς και στο οποίο υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν περισσότερα από 150 άτομα από όλη την Ελλάδα, που θα φτάσουν στο Βόλο, από την Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Το πρόγραμμά τους, επίσης, περιλαμβάνει επισκέψεις στο Αθανασάκειο Μουσείο, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα και στο Μουσείο Πόλης Βόλου.
Την Κυριακή, τέλος, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις ομορφιές του Πηλίου μέσα από τη βόλτα τους με τον «Μουτζούρη» για Μηλιές, ενώ επίσης θα επισκεφτούν τον Ιερό Ναό  Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τέλος τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: