ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016


Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας: Μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και στη Μαγνησία- Να δοθούν κίνητρα στους γονείς

15 Ιουνίου 2016, 13:23


«Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτήρισε το δημογραφικό πρόβλημα η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή που παραχώρησε συνέντευξη τύπου από κοινού με μέλη του Συλλόγου με αφορμή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η κ. Βακουφτσή ανέφερε πως το δημογραφικό πρόβλημα είναι αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το οικονομικό καθώς δεν υπάρχει δυναμικό για να παραχθεί πλούτος και να λυθεί η οικονομική κρίση. Παράλληλα, όπως είπε, οι κυβερνήσεις δεν ασχολούνται με το πρόβλημα, είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί κωφεύουν. Τόνισε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα στους γονείς να κάνουν παιδιά παρέχοντάς τους κίνητρα, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις. «Αλλά η κ. Φωτίου είναι στον κόσμο της. Δεν δέχεται να συνομιλήσει με τους τρίτεκνους γονείς», είπε χαρακτηριστικά.
«Στις παιδικές χαρές σε λίγο καιρό δεν θα ακούγονται παιδικά γέλια αλλά θα είναι παιδικές χαρές των γερόντων» ανέφερε η κ. Βακουφτσή για να τονίσει τη σοβαρότητα του θέματος καθώς η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα με γηραιό πληθυσμό μετά την Ιαπωνία. Ανέφερε επίσης πως τα σχολεία κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών ενώ ανησυχητικοί είναι οι αριθμοί των νέων γεννήσεων.
Το 207 στη Ελλάδα δηλώθηκαν 110.000 γεννήσεις, 90.000 το 2007 και 2016 προβλέπονται να δηλωθούν 60 με 70.000.
Δημογραφικό πρόβλημα υπάρχει και στη Μαγνησία, και παρόλο που δεν υπάρχει ακριβής αριθμός, ωστόσο οι εγγραφές στο Σύλλογο Τριτέκνων έχουν μειωθεί σημαντικά. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου. Το 2008 και το 2010 εγγράφονταν στο Σύλλογο 100 άτομα και φέτος γράφτηκαν μόνο 5 με 6 άτομα.
Ο Σύλλογος έθιξε και το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών στις οικογένειες τριτέκνων. Όπως ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου, στο παράλληλο πρόγραμμα ψηφίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης στους τρίτεκνους. Οι τρίτεκνοι έχουν στείλει αιτήματα σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας προκειμένου να ψηφίσουν τις μειώσεις και στα δημοτικά συμβούλια και αναμένουν την απάντησή τους για να το ψηφίσουν.

ΠΗΓΗ e-thessalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: