ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016



ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ



Από Δελτίο Τύπου των πολυτέκνων διαβάζουμε πως η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σε συνάντησή τηςμε τους πολύτεκνους ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ (και θα εκδοθεί άμεσα απόφαση) ότι  στην απόφαση 3320/89565/14/08/2015 στο άρθρο 10 και στην παράγραφο 2-3 (Δικαιούχοι – ωφελούμενοι) προστίθενται οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι.
Έτσι το άρθρο 10 διαμορφώνεται ως εξής στην παράγραφο 2-3: «Ωφελούμενοι τελικοί αποδέκτες του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών, είναι κατά ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ α) Δικαιούχοι κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, β) τα κοινωνικά παντοπωλεία, γ) οι ωφελούμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)», δ) τα δημόσια σχολεία και ε) οι παιδικές κατασκηνώσεις.
Εξάλλου, όπως μαθαίνουμε η κ. Φωτίου είναι δυσαρεστημένη με τους τρίτεκνους,  γιατί... λίγες μέρες πριν έβραζαν κόκκαλα. Όμως, η ίδια δε θέλησε να δεχτεί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: