ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΔΡΙΤΣΑ - ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Την  Παρασκευή 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Από την την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Τσούλιας η Γραμματέας Μαίρη Χελιουδάκη και τα μέλη Γιάννη Θεμέλαρος, Βασίλης Καπνογιάννης και Κώστας Δαρδιώτης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Χρήστος Λαμπρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των τρίτεκνων λιμενικών να υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους όπως συμβαίνει με τους συναδέλφους τους πολύτεκνους. Επίσης θέματα που αφορούν στις προσλήψεις λιμενοφυλάκων (νέα προκήρυξη) που  μετά από την παρέμβαση της ΟΠΟΤΤΕ θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του αντίστοιχου νόμου που σύμφωνα με τις οποίες θα μοριοδοτηθούν οι τρίτεκνοι.
Τέλος, ζητήθηκε τη παρέμβαση του Υπουργού σε όποιο επίπεδο χρειάζεται ώστε να υπάρχει έκπτωση σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές βάσει νόμου και όχι εμπορικών συμφωνιών όπως ισχύει τώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: