ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015



ν άρθρο

Το ποτήρι «ξεχείλισε» για τους τρίτεκνους της Μαγνησίας

10 Νοεμβρίου 2015, 10:59

ΓΕΝΙΚΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-020


Στους δρόμους βγαίνουν οι τρίτεκνοι στο Βόλο για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί.
Για τους τρίτεκνους όπως δηλώνουν οι κ.κ. Σ. Βακουφτσή και Π. Αλπάκη, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα, το «ποτήρι  ξεχείλισε» καθώς μία σειρά από δεσμεύσεις που υπήρχαν για την εξομοίωση με τους πολύτεκνους  έχουν ξεχαστεί ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα που θίγουν άμεσα τις τρίτεκνες οικογένειες.
Το σχέδιο νόμου για την εξομοίωση ήταν έτοιμο αλλά μέχρι σήμερα παραμένει στα υπουργικά συρτάρια και δεν έχει κατατεθεί, το τριτεκνικό επίδομα κόπηκε με τους τρίτεκνους να δηλώνουν με απόγνωση ότι «είναι απαράδεκτο να σταματάει το επίδομα στην τρίτεκνη μάνα μόλις το παιδί ενηλικιωθεί λες και δεν υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν».
Επίσης οι τρίτεκνοι αποκλείονται από το επισιτιστικό πρόγραμμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί  ενώ το επίδομα που λαμβάνουν αποτελεί ουσιαστικά «αντίδοτο» ως αντικατάσταση στις φοροαπαλλαγές που είχαν οι τρίτεκνες οικογένειες και που καταργήθηκαν ελέω των μνημονίων.
«Εμείς αγωνιζόμαστε και θα βγούμε στους δρόμους διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν επιλυθεί. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση και είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούμε. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να ακουστούμε» λέμε με μία φωνή οι κ.κ. Βακουτφσή και Αλπάκη.
Ο σύλλογος «ΑΡΓΩ» αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη σε ολόκληρη τη Μαγνησία εάν και εκτιμάται ότι σε όλο το Νομό διαμένουν περίπου 1500 τρίτεκνες οικογένειες τις οποίες η Διοίκηση προσπαθεί να φέρει κοντά στο σύλλογο για να μπορούν μέσα από το συλλογικό όργανο να βοηθηθούν κυρίως με τις πρωτοβουλίες της διοίκησης διότι ακόμη και τα τρόφιμα που λαμβάνονταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε χρόνο και γίνονταν διανομή στους δικαιούχους , φέτος  θα διανεμηθούν από τους Δήμους.
Οι διαμαρτυρίες των τριτέκνων όμως αγγίζουν και το Δήμο Βόλου με το σύλλογο να εκφράζει το παράπονο ότι δεν έχει καταστεί- παρότι έχει ζητηθεί- συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου ενώ σε καμία από τις δομές οι τρίτεκνοι δεν τυγχάνουν μειώσεων σε τέλη  και τροφεία ενώ ακόμη και για τη φοίτηση των προνήπιων οι τρίτεκνες οικογένειες δεν έτυχαν όπως τονίζεται από το σύλλογο καμίας συνδρομής καθώς μπήκαν στην κλήρωση που έγινε.
Αντίθετα ο σύλλογος φρόντισε και πέτυχε μειώσεις στα ακτοπλοικά δρομολόγια με την ΑΝΕΣ κατά 30%, επίσης μείωση στο εισιτήριο με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας ενώ επίσης μειώσεις κατά 50% συμφωνήθηκαν με το Λύκειο Ελληνίδων.
Τα αιτήματα των τριτέκνων έχουν τεθεί επανειλημμένως υπόψη βουλευτών, κυβέρνησης και κομμάτων αλλά και των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας όμως όπως κατήγγειλε η κ. Βακουφτσή δυστυχώς η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη με το μέγεθος των προβλημάτων.
Στις 28 Νοεμβρίου ο σύλλογος θα συμμετέχει στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας πανελλαδικά όπου θα γίνει διοικητικός απολογισμός ενώ παράλληλα θα συζητηθεί και το πρόγραμμα μελλοντικών κινητοποιήσεων.
Τέλος ο Σύλλογος «ΑΡΓΩ»  προγραμματίζει όπως και πέρυσι τη βράβευση παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ επίσης συνεχίζει να συγκεντρώνει ρούχα που διανέμονται  σε τρίτεκνες οικογένειες.

e-thessalia



Δεν υπάρχουν σχόλια: