ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κΧ,ΜΠΟΥΚΩΡΟ


  

Γενικές δεσμεύσεις Π.Κουρουμπλή σε Χ.Μπουκώρο για τους τρίτεκνους




ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ-5

Οριστική, δίκαιη και αποδοτική λύση υπόσχεται το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τη θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Π. Κουρουμπλής στην απάντησή του αναφέρει ότι κύριος στόχος του Υπουργείου είναι η επανεξέταση του Νόμου «Καλλικράτη» στους τομείς κοινωνικής πολιτικής προκειμένου να ελεγχθούν με ιδιαίτερη προσοχή οι ανάγκες και τα δικαιώματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα μελετήσει με μεγάλη ευαισθησία τυχόν επιμέρους προτάσεις και προβλήματα τρίτεκνων οικογενειών, που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων αυτού, συνεισφέροντας κατά το δυνατόν στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των οικογενειών αυτών.
Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του οποίου η απάντηση ακόμη εκκρεμεί. Ωστόσο, η καλή πρόθεση του Υπουργού κ. Π. Κουρουμπλή είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, αν αναλογιστεί κανείς πως για το εν λόγω ζήτημα η Κυβέρνηση δεν είχε καν απαντήσει σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Μπουκώρος κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.  Αρκεί βέβαια η καλή πρόθεση να γίνει και πράξη, γιατί αυτό έχουν ανάγκη χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες στην επικράτεια.


ΠΗΓΗ e-thessalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: