ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Νομοθετική ρύθμιση ώστε οι τρίτεκνοι να θεωρούνται πλέον πολύτεκνοι



Ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως μας στάλθηκε

Νομοθετική ρύθμιση, για το χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων,  ζητά με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.
Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής: «Μια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι και η συρρίκνωση της Ελληνικής οικογένειας, με τον αριθμό των γεννήσεων να μειώνεται σταδιακά και τον πληθυσμό της Ελλάδας να γηράσκει. Το δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία οδηγεί στον περιορισμό των πολύτεκνων οικογενειών και στη σημαντική αύξηση των τριτέκνων.
Οι τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί σημαντικά, καλούνται να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, παρόμοια με αυτά των πολυτέκνων. Η θεσμική και οικονομική ρύθμιση ώστε οι  τρίτεκνες οικογένειες να αντιμετωπίζονται όπως οι πολύτεκνες και η ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944 είναι απαραίτητη. Με τη νομική κατοχύρωσή της η τρίτεκνη οικογένεια γίνεται και αυτή φορέας δικαιωμάτων και ωφελειών παρόμοιων με αυτά των πολυτέκνων, τόσο σε δημοσιονομικά θέματα, όσο και θέματα που άπτονται της καθημερινότητας.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Προτίθεστε να νομοθετήσετε υπέρ της απόκτησης της ιδιότητας της πολυτεκνίας και για τις τρίτεκνες οικογένειες και να τις εντάξετε στο Νόμο 1910/1944;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: