ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015


Ανοιχτή επιστολή προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα

 Ανοιχτή επιστολή προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Γνωρίζουμε ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με σημαντικότερη αιτία την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη υποδομών και προσωπικού.
Θεωρούμε αναγκαίο την ανάγκη να επισημάνουμε τη συνταγματική επιταγή του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Με την ένταση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί σε χιλιάδες νέους, μαθητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (και όχι μόνο).
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι για να σπουδάσει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο – στη σημερινή κατάσταση χωρίς σίτιση, στέγαση και άλλες διευκολύνσεις στους εκπαιδευόμενους – απαιτούνται τεράστια έξοδα, δυσβάσταχτα για τις οικογένειες.
Απαιτήσαμε από την πολιτεία την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών μας να σπουδάσουν. Η νομοθετική ρύθμιση των μεταγραφών εξυπηρετεί την κοινωνική ανάγκη – όσων οικογενειών φτάσουν τα παιδιά τους στο λύκειο – να διεκδικήσουν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να μπορούν να παρακολουθήσουν τη σχολή τους.
Η προηγούμενη κυβέρνηση επικαλούμενη την οικονομική κρίση – και με συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες – αποδυνάμωσε τα περιφερειακά πανεπιστήμια και διευκόλυνε την συσσώρευση φοιτητών στα Πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων.
Θεωρούμε πως η λύση δεν είναι να μπει φραγμός στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση των νέων. Σαφώς ως γονείς θέλουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης για τα παιδιά μας.
Καλούμε τις τρίτεκνες οικογένειες, την πανεπιστημιακή κοινότητα κι όλη την κοινωνία να υπερασπιστούμε και το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και το δικαίωμα των νέων στις πανεπιστημιακές σπουδές.
Τα πανεπιστήμια είναι εθνική ανάγκη να έχουν επαρκή χρηματοδότηση, προσωπικό και εμείς, με όλους όσους αφορά η υπόθεση της παιδείας, συστρατευόμαστε. Υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό δικαίωμα των σπουδών των παιδιών μας και καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα σε κοινό αγώνα διεκδίκησης – όχι σε βάρος των νέων – απ’ την πολιτεία όσων μας αξίζουν, για δημόσια δωρεάν παιδεία.

 
 
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: