ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015



Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ - ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ και συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.
Στην αρχή αφού έγινα οι σχετικές διαδικασίες για εκλογή προεδρείου και κατάρτιση λίστας θεμάτων για συζήτηση έγινε μια εισήγηση από τον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ, παρουσιάστηκε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και  ακολούθησαν τοποθετήσεις –προτάσεις από πολλά μέλη. Κεντρικό θέμα ήταν η εξομοίωση και ποιες συναντήσεις και κινήσεις θα πρέπει να γίνουν άμεσα.
Επίσης, αυτό που διαπιστώθηκε από όλους είναι το μεγάλο ενδιαφέρον πολλών περιοχών για ίδρυση νέων συλλόγων και οι εγγραφές που πρόκειται να γίνουν άμεσα, πράγμα που κάνει την Ομοσπονδία πιο δυνατή για να δίνει τις μάχες που χρειάζονται. Μάλιστα από κάποιον ομιλητή έγινε πρόσκληση να εγγραφούν τώρα όσοι είναι ακόμα εκτός της ΟΠΟΤΤΕ γιατί «τώρα ήρθε η ώρα για την εξομοίωση» όπως είπε.
 Ακολούθησε εισήγηση από το Φοροτεχνικό –Λογιστή  κ. Μιχάλη Αμανίτη σχετικά με τη λειτουργία συλλόγων όσον αφορά στα οικονομικά θέματα.
Μετά έγινε μια παρουσίαση για το πρόγραμμα Επισιτιστικής βοήθεια που έχει ξεκινήσει από την κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, Προϊσταμένη Πληροφορικής στο Δήμο Δράμας, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι σύλλογοι για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν
Τέλος, πραγματοποιήθηκε  η    παρουσίαση προγράμματος διαχείρισης συλλόγων από αντιπρόσωπο εταιρείας, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση των συλλόγων.
Γενικότερα η συνάντηση αυτή ήταν πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα, γιατί οι σύλλογοι ενημερώθηκαν για αρκετά πράγματα που τους αφορούν.
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: