ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Καθυστέρηση μεταγραφών πρωτοετών φοιτητών τριτέκνων οικογενειών»
Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν.Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ», με την οποία διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της διαδικασίας των μεταγραφών των πρωτοετών φοιτητών και ζητά την ολοκλήρωσή της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, καθόσον υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί για αρκετούς το πρώτο εξάμηνο επειδή πολλές οικογένειες τριτέκνων λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν έχουν εγκαταστήσει τα παιδιά τους στην πόλη που πέρασαν και περιμένουν την μεταγραφή.
Με την εν λόγω αναφορά ο Βουλευτής επεσήμανε:
Κύριε Υπουργέ,
Όλες οι οικογένειες των τριτέκνων, των πολυτέκνων και των ειδικών κατηγοριών όπως ορίζονται στο άρθρο 53 του Ν.4286/14 που ισχύει από την 5η Μαΐου 2014, έχουν κάνει την επιλογή για την εκπαίδευση των παιδιών τους και τον προγραμματισμό τους σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο.

Επειδή το αίτημα του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταγραφών των πρωτοετών φοιτητών είναι απόλυτα δίκαιο και λογικό, σας παρακαλώ να εξετάσετε άμεσα την παρούσα αναφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: