ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ.Ανδρέα Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ.
με αγωνία και απορία παρακολουθούμε εδώ και τρεις μήνες το "σήριαλ" των μεταγραφών με πρωταγωνιστές τις τρίτεκνες οικογένειες από τη μία και το Υπουργείο παιδείας από την άλλη.
Τα παιδιά μας λαμβάνοντας υπόψη το νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο του 2014 συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία τον Ιούλιο και θεωρώντας "δικαίωμά τους" σύμφωνα και με τα δικά σας λεγόμενα και όχι δυνατότητά τους τη μεταγραφή, δήλωσαν επίσης σχολές  που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την κατοικία τους  ή από τον τόπο που φοιτούν αντίστοιχα τα αδέρφια τους.

Και ενώ μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και τα μαθήματα στις σχολές τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση μεταγραφής, χάνοντας έτσι τα μαθήματά τους . Αυτό και μόνο τους δημιουργεί την πεποίθηση ότι για μια ακόμη φορά η πολιτεία τους αντιμετωπίζει  σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε κύριε Υπουργέ καμιά τρίτεκνη οικογένεια δεν μπορεί να εγκαταστήσει το παιδί της και να νοικιάσει σπίτι ή να πληρώσει ξενοδοχείο για τρεις μήνες συντηρώντας ενδεχομένως και ένα ακόμη φοιτητικό σπίτι σε άλλη πόλη. Άλλωστε η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπείται φρόντισε να φορτώσει ασήκωτα φορολογικά βάρη στις τρίτεκνες οικογένειες προσθέτοντας και ένα ακόμη φόρο τον Σεπτέμβριο προς πληρωμή το γνωστό ΕΝΦΙΑ. 
Τι προτείνετε;

Να μην εκπληρώσουμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις; ή Να μην στείλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο Πανεπιστήμιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές;
Γιατί καθυστερείτε την εφαρμογή του ΄ΗΔΗ ψηφισθέντος νόμου;
Μ'αυτή τη καθυστέρηση κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά μας. Γιατί στα τόσα προβλήματα μας προσθέτετε ακόμη ένα τόσο σοβαρό που αυτή τη φορά αγγίζει ότι πολυτιμότερο έχουμε τα ίδια μας τα παιδιά;
Αυτή λοιπόν είναι η συνέχεια και η συνέπεια της κυβέρνησης σας που προσπαθεί τον ΉΔΗ ψηφισμένο νόμο να τον ακυρώσει με διάφορα τεχνάσματα και μικροπολιτικές πρακτικές;


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
                          "Η "ΑΡΓΩ"

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΣΟΥΛΑ                    ΑΛΠΑΚΗ ΠΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: