ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014


Μεϊκόπουλος: Κίνδυνος για τους φοιτητές να χάσουν το Α΄εξάμηνο των σπουδών τους

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 17:50
Μεϊκόπουλος: Κίνδυνος για τους φοιτητές να χάσουν το Α΄εξάμηνο των σπουδών τους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μεγάλη ανησυχία έχουν δημιουργήσει δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η διαδικασία των μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών τρίτεκνων οικογενειών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2015, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το α’ εξάμηνο για εκείνα τα παιδιά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εγκατασταθούν στην πόλη που πέρασαν, περιμένοντας την μετεγγραφή. Ιδιαίτερα προβληματική όμως είναι και η διαδικασία προσωρινής εγκατάστασης των φοιτητών στην περιοχή της Σχολής ή του Τμήματος εισαγωγής τους, τόσο λόγω των πρακτικών ζητημάτων που ανακύπτουν όπως η αδυναμία εύρεσης στέγης για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο και επειδή η παιδαγωγική διαδικασία εύλογα διαταράσσεται όταν τα παιδιά σε άλλη σχολή παρακολουθούν τα μαθήματα και σε άλλη εξετάζονται.
Επειδή όλες οι νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από την Βουλή και την έκδοση των αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων, και δεδομένου ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας με δελτίο τύπου στις 11-7-2014 έκανε λόγο για «αυτόματες μετεγγραφές» διευκρινίζοντας ότι «ο Νόμος δεν λέει ότι δύναται να αιτηθούν την μετεγγραφή τους, λέει δικαιούνται μετεγγραφής», ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ως αναφορά την σχετική Επιστολή του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» ζητώντας να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία των μετεγγραφών, ώστε να μην χαθεί το α’ εξάμηνο χωρίς καμιά υπαιτιότητα των παιδιών.
Άλλωστε, για το ίδιο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την με αρ. 388/3480/9.10.2014 Ερώτηση/Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, με την οποία ζητά να απαντηθεί για ποιους λόγους καθυστερούν οι διοικητικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μετεγγραφών καθώς και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν. Ακόμη, ερωτάται ο κ. Υπουργός, με ποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις προτίθεται να διασφαλίσει την συνέχεια της ακαδημαϊκής διαδικασίας (παρακολούθηση μαθημάτων, εργαστηρίων, διεξαγωγή εξετάσεων και χρονικός περιορισμός στη διάρκεια φοίτησης) για τους φοιτητές οι οποίοι για αντικειμενικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν για μόλις δύο μήνες στην περιοχή της Σχολής ή του Τμήματος όπου αρχικά εισήχθησαν. Τέλος, ζητείται η κατάθεση όλων των στοιχείων που αφορούν τη δήλωση πρόθεσης μετεγγραφής και μεταφοράς θέσης, τα οποία έχουν προκύψει από την ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, καθώς και των στοιχείων που θα προκύψουν από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στην σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς.
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας
Θέμα:  Να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία των μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών των τρίτεκνων οικογενειών για να μην χαθεί το α΄ εξάμηνο.
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως  αναφορά, την Επιστολή του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» στην οποία εκφράζεται η διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση της διαδικασίας των μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών για την συγκεκριμένη κατηγορία.
Επισημαίνεται ο κίνδυνος να χαθεί το α’ εξάμηνο για τους πρωτοετείς φοιτητές, καθώς πολλές οικογένειες τριτέκνων λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν εγκατέστησαν τα παιδιά τους στην πόλη που πέρασαν, περιμένοντας την μετεγγραφή, και ζητείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετεγγραφών μέχρι 31-10-2014.
Επειδή όλες οι νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από την Βουλή και την έκδοση των αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων, και δεδομένου ότι ίδιος ο Υπουργός Παιδείας με δελτίο τύπου στις 11-7-2014 έκανε λόγο για «αυτόματες μετεγγραφές» διευκρινίζοντας ότι «ο Νόμος δεν λέει ότι δύναται να αιτηθούν την μετεγγραφή τους, λέει δικαιούνται μετεγγραφής», παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: