ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τα Δευτέρα 7/07/2014 αντιπροσωπία του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας  συναντήθηκε με το Δ/ντή του γραφείου του υπουργού και ενημερώθηκε για τη πρόθεση του υπουργείου σε ότι αφορά τις μετεγγραφές των φοιτητών/τριών που ανήκουν σε τρίτεκνες οικογένειες.
Ειδικότερα λάβαμε τη διαβεβαίωση από το Δντή του γραφείου και του νομικού συμβούλου του υπουργείου  ότι το άρθρο 53Παρ. 6 της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου θα ισχύει ως έχει δηλαδή χωρίς οικονομικά κριτήρια για τους φοιτητές/τριες που θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Ζητήσαμε να έχει ο νόμος αναδρομική ισχύει για τους υποψηφίους των προηγούμενων ετών.
Αναφερθήκαμε επίσης στις μεταθέσεις και αποσπάσεις των τρίτεκνων εκπ/κών και ενημερώσαμε το Δ/ντή του γραφείου για την αναγκαιότητα ικανοποίησης κατά προτεραιότητα των αιτημάτων τους ώστε ο κάθε τρίτεκνος εκπ/κός να υπηρετεί στο τόπο διαμονής του.
Τέλος κάναμε γνωστό στο Δ/ντή του γραφείου τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση του ΦΕΚ για τον διορισμό των τρίτεκνων εκπ/κών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Επίσης αναφερθήκαμε στο φοιτητικό επίδομα, σίτιση και στέγαση των φοιτητών να μην υπάρχει εισοδηματικό όριο ή αυτό να μην είναι μικρότερο των  45.000 ευρώ όσο και του τριτεκνικού επιδόματος.

Δεσμεύτηκε ότι για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθεί  ο υπουργός και θα οριστεί συνάντηση με τον ίδιο.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: