ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΕΚΝΗ 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μετά τη γνωστοποίηση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η τρίτεκνη οικογένεια δέχεται και νέο ράπισμα, μέσα στα τόσα του τελευταίου διαστήματος.
Oι   Συνταγματικές διατάξεις περί μέριμνας και φροντίδας για την οικογένεια  είναι σε ισχύ, όμως οι  οικογένειες της χώρας και ειδικότερα οι τρίτεκνες,  ούτε τις υποδομές, ούτε την οικονομική βοήθεια, ούτε την παροχή σίτισης, ούτε την παροχή στέγης στα Πανεπιστήμια, ούτε άλλες διευκολύνσεις έχουν τέτοιες που να θεωρούν ότι οι σπουδές τους γίνονται χωρίς προβλήματα. Ιδιαίτερα τώρα με την  οικονομική κρίση, που μαστίζει τις οικογένειες , οι περισσότερες  αδυνατούν να πληρώνουν για να  εισαχθούν τα παιδιά τους (βλέπε πολλά φροντιστήρια, δυστυχώς αναγκαία).
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος για να μην υπάρχουν τέτοιες ανατροπές την τελευταία στιγμή και μάλιστα μικρό διάστημα πριν τις Πανελλαδικές.

Επίσης, οι τρίτεκνοι θεωρούν αναγκαίο και επιβεβλημένο να επανέλθουν οι μετεγγραφές, όπως ίσχυαν πριν το 2011, έτσι ώστε οι επιτυχόντες κατόπιν αιτήσεως τους να έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής στην πλησιέστερη Σχολή ή Τμήμα στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή εκεί που φοιτά ο αδελφός τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: