ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΣΗ ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ ΟΡΙΟΥ



ΑΡΣΗ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Με τηλεφωνική επικοινωνία ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ από το υπουργείο Ναυτιλίας (μετά την πρόσφατη συνάντηση με μέλη της ΟΠΟΤΤΕ) πως προχωρεί η νομοθετική ρύθμιση για την άρση των ηλικιακών ορίων για τους τρίτεκνους. Υπενθυμίζεται πως όπως παλαιότερα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ απαιτούνταν ο μεγαλύτερος αδελφός -αδελφή να μην υπερβαίνει τα 26 έτη παρόμοια ισχύουν (για αυτό ετοιμάζεται η ρύθμιση) και στις σχολές του υπουργείου Ναυτιλίας.
Επίσης, υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση θα αλλάξει στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ έχει αλλάξει στην Αστυνομία.
Τον τελευταίο χρόνο η τακτοποίηση των θεμάτων αυτών ήταν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης της ΟΠΟΤΤΕ (πολλές συναντήσεις -μέχρι και προσφυγή) και τελικά φαίνεται να δικαιώνεται η προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: