ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ



Πως μπορούν να πάρουν οι φοιτητές επίδομα 1.000 ευρώ

Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ δικαιούνται, για κάθε έτος σπουδών, φοιτητές που σπουδάζουν μακρυά από την κατοικία τους, με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα. Διαβάστε τις προϋποθέσεις.
Χίλια ευρώ το χρόνο, ως στεγαστικό επίδομα, δικαιούνται οι φοιτητές με προϋποθέσεις, για κάθε χρόνο των σπουδών τους.

Η σπουδαιότερη αλλαγή από την περσινή χρονιά,...
όπου βέβαια πολλά επιδόματα ακόμα δεν έχουν καταβληθεί, είναι πως οι φοιτητές πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες.

Οι προϋποθέσεις για το επίδομα

Το επίδομα δεν το δικαιούνται όλοι οι φοιτητές αλλά όσοι σπουδάζουν σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.Δεν δικαιούνται επίσης το επίδομα όσοι μένουν σε φοιτητικές εστίες.

Βασική προϋπόθεση είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ

Τα χίλια ευρώ ανά χρόνο υπολογίζονται από τα έτη σπουδών που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της κάθε σχολής, χορηγούνται, σύμφωνα με το Έθνος, στους προπτυχιακούς φοιτητές, Ελληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Βασική προϋπόθεση είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του πρώτου.

Όμως προσοχή.Εαν αποδειχτεί πως το επίδομα εισπράχτηκε αδικαιολογήτως τότε καταλογίζεται ως πρόστιμο στο τριπλάσιο κατά την επιστροφή του στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: