ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΤΤΕ ΣΥΡΙΖΑ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας Δημήτρη Στρατούλη,  Χαράς Καφαντάρη, Ρένας Δούρου και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοντού με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Οικογενειών.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πρόταση νόμου του που έχει καταθέσει στη Βουλή για εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες και συνεπώς για ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολύτεκνων στο νόμο 1910/1944 και θα φέρει άμεσα το θέμα στη διάσκεψη των προέδρων για την επιτάχυνση της συζήτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι εφόσον συμμετέχει σε αριστερή κυβέρνηση θα φέρει αυτή την πρόταση νόμου ως νομοσχέδιό της για έγκρισή του από τη Βουλή».



(Από την ΟΠΟΤΤΕ παρευρίσκονταν οι: Αχλαδιανάκης Μ., Κοντός Θ., Χελιουδάκη Μ.,Δήμος Β., Τσούλιας Σ., Τζαβέλλα Μ., Βακουφτσή Κ., Πατσώνα Κ., Ανανιάδου Ε., Καραγεωργόπουλος Δ., Βαρβαρίγου Κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: