ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΓΑ


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΓΑ - ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ


Περίπου 105.000 δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που δεν τα έχουν πάρει θα τα λάβουν στο τέλος του Ιανουαρίου 2014 σύμφωνα με τον Διοικητή του Οργανισμού. Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης ανέφερε ότι όσοι δεν έχουν πάρει, μέχρι στιγμής, το οικογενειακό επίδομα του 2013, θα το πάρουν από 25 έως 27, 28 Ιανουαρίου. 30.000 δικαιούχοι θα κοπούν οριστικά . Αυτοί που έχουν απορριφθεί και έχουν κάνει τροποποιήσεις αλλά και πάλι δεν πληρούν τα κριτήρια μετά την διασταύρωση των στοιχείων δεν θα τα λάβουν.  Έτσι όσοι δεν έχουν λάβει καθόλου και πληρούν τα κριτήρια θα τα λάβουν γύρω στις 27 Ιανουαρίου. Ο ΟΓΑ έδωσε παράταση σε όσους δεν έχουν κάνει αίτηση Α21 είτε λόγω παράλειψης είτε λόγω καθυστέρησης της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ δίνεται παράταση έως τις 31/01/2014 για την προθεσμία υποβολής αρχικών αιτήσεων Α21, που έληξε στις 31/12/2013, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21. Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης διευκρινίζει σχετικά με την παράταση για την αίτηση του Α21 που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα ότι: 1) Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 θα παραμείνει ανοικτό και για ενδεχόμενες διορθώσεις-συμπληρώσεις, εφόσον αυτές δεν έχουν υποβληθεί από τους αιτούντες σε προγενέστερο χρόνο. 2) Όσοι έχουν υποβάλει όλες τις απαραίτητες διορθώσεις-συμπληρώσεις σε προγενέστερο χρόνο, δεν απαιτείται να καταθέσουν νέα τροποποιητική, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεών τους από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο έλεγχος των τροποποιητικών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. 3) Όσοι από τους αιτούντες χορήγησης οικογενειακού επιδόματος, με την ολοκλήρωση των ελέγχων, κριθούν δικαιούχοι, θα λάβουν αναδρομικά όλες τις δόσεις του επιδόματος από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματος.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: