ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ




ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!



Περίμεναν τα τρόφιμα της Ε.Ε.οι άποροι της Ξάνθης -που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσιάστηκαν σήμερα για να παραλάβουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έφτασαν στην πόλη, όμως γύρισαν με άδεια χέρια στο σπίτι, καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών ήταν ακατάλληλα.

Αξίζει να σημειθεί πως ο αριθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα φέτος στην Ξάνθη, που απευθύνεται σε άπορους πολίτες που λαμβάνουν μια μικρή 
ενίσχυση μέσω ενός πακέτου τροφίμων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 16.000, με το σύνολο σχεδόν των αιτούντων να πληροί τις προϋποθέσεις.

Για να παραλάβουν γαλακτοκομικά προϊόντα, και πιο συγκεκριμένα τυρί, κασέρι και γραβιέρα, είχαν προετοιμαστεί όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (Μητρόπολη, Δήμος, Γηροκομείο, Ψυχολογικό Κέντρο, Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων, Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.ά.), ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας αυτών που έφτασε στην πόλη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση.

Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσιολογικό πάγωσε τους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα, καθώς κατά τον έλεγχο παραλαβής αυτών διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητά τους. Στη συνέχεια τα τρόφιμα εστάλησαν πίσω, αναμένοντας πλέον να δοθεί μια λύση.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχε το protothema.gr με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι αρμόδιοι ανέφεραν πως "το θέμα εξετάζεται", ενώ διευκρίνισαν πως τα φορτηγά που μεταφέρουν τα τρόφιμα δεν είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου. Έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί αν την ευθύνη φέρει το υπουργείο ή η εταιρεία διακίνησης των προϊόντων με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση το εν λόγω υπουργείο.

Αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
πως και πως οι άποροι της Ξάνθης για να μείνουν τελικά με... την όρεξη! Μεγάλες ποσότητες από τυρί, κασέρι και γραβιέρα, που προορίζονταν για χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επεστράφησαν πίσω στον αποστολέα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που έφτασε στην Ξάνθη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση.

Το υπουργείο διερευνά την υπόθεση και επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στη μεταφορική εταιρεία....................

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.thrakitoday.com/2013/11/blog-post_2009.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: