ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΔΡΕΤΑΚΗ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΔΡΕΤΑΚΗ


      Μερικές μέρες πριν, ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, ο Γ. Γραμματέας κ. Γιώργος Χαβάκης και ο Υπεύθυνος Εκδόσεων κ. Κώστας Βαρβεράκης, συναντήθηκαν με τον πρώην Υπουργό κ. Μανόλη Δρετάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου βρισκόταν για λίγες ημέρες.
      Μέσα σε μια δίωρη συζήτηση και αφού έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τις διεκδικήσεις και τα θέματα των τρίτεκνων, ο κ. Δρετάκης διατύπωσε μια σειρά από απόψεις, τόσο για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, όσο και για κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδία για να  προχωρήσουν τα βασικά θέματα που την απασχολούν. Οι προτάσεις καταγράφηκαν και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους.
     Ο κ. Δρετάκης με το μεστό και τεκμηριωμένο λόγο του εντυπωσίασε τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ και του ζήτησαν να πραγματοποιηθεί παρόμοια συνάντηση αλλά και να δώσει τη δυνατότητα να δημοσιευτούν άρθρά του στο περιοδικό της ΟΠΟΤΤΕ, που πολλά από αυτά αφορούν στο Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, για το οποίο έχει ασχοληθεί-μεταξύ άλλων -τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: