ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

     
           ΣΥΝΕΧΕΙΣ  ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Συνεχείς επαφές πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές από μέλη της ΟΠΟΤΤΕ, μετά τον προγραμματισμό του Δ.Σ.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη υπήρξαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ κ. Αχλαδιανάκη με το Υπουργείο Μεταρρύθμισης για το θέμα της κινητικότητας. Η προσπάθεια είναι να θεσπιστούν υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, με συγκεκριμένη πρόταση. Ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου διαβεβαίωσε πως οι προτάσεις της ΟΠΟΤΤΕ υπάρχουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Επίσης, έγιναν αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Υπουργείο Τουρισμού για τηνπροκήρυξη των θέσεων στις Τουριστικές σχολές της χώρας, όπου έχει προκύψει θέμα με το ηλικιακό όριο των αδελφών όσων έχουν κάνει αίτηση για την εισαγωγή τους. Ενώ στο Μηχανογραφικό του Παιδείας έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο των 26 ετών, στις εν λόγω σχολές φαίνεται να ισχύει.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί και έχει κλειστεί το ραντεβού συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, για τις μεττεγραφές φοιτητών, για τους αναπληρωτές και άλλα θέματα.Επίσης, έχει ετοιμαστεί, με τη βοήθεια μέλους από το Βόλο, πρόταση για τα εισοδηματικά κριτήρια των μεττεγραφών, η οποία θα τεθεί υπόψη στους αρμοδίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: