ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΣΗ

 

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Από τον κ. Χ. Καλλίτση, Δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

«Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους.» Ελλ. Σύνταγμα άρθρο 21, παρ. 1.

Του Χρίστου Καλλίτση

Στις 14 Νοεμβρίου 2013 το πολλοστό «μνημόνιο» (παραβίασης του Συντάγματος) που ψήφισαν, αυτή τη φορά οι βουλευτές της συγκυβέρνησης (Ν.Δ., Πα.Σο.Κ., Δημ.Αρ.), στέρησε, μεταξύ άλλων, από τουλάχιστον 170.000 οικογένειες το επίδομα τριτέκνων, το οποίο για μια οικογένεια με τρία παιδιά ηλικίας κάτω των 7 ετών, ήταν € 270,00 το μήνα. Χρήματα ιδιαίτερα απαραίτητα για την επιβίωση μιας νέας οικογένειας που κατά πάσα πιθανότητα σήμερα (περίπου 50% το ποσοστό ανεργίας στους νέους) δεν έχει άλλους πόρους. Για την ανατροφή τριών παιδιών χρειάζεται ολοήμερη-καθημερινή δουλειά τριών τουλάχιστον ανθρώπων.


Αυτή η ενάντια στη φυσική εξέλιξη του ανθρώπου – κοινωνίας περικοπή (κάποιοι μιλούν για σύγχρονους ηρώδηδες) σε μια εποχή συλλογικής οικονομικής κατάρρευσης αν δεν ανατραπεί θα οδηγήσει σταδιακά στην εξαθλίωση και τον αφανισμό μέχρι και το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό είναι πολλαπλάσιας σημασίας αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για περίπου 1.000.000 ανθρώπους που συνθέτουν τις νέες οικογένειες της Ελλάδας, με νέα παιδιά και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως ένα τέτοιο κυριολεκτικά απάνθρωπο μέτρο λειτουργεί απωθητικά για τους νέους που θα μπορούσαν να κάνουν οικογένεια.

Η παραβίαση του Συντάγματος από τους εντεταλμένους να το τηρούν είναι παράνομη πράξη.

«Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος». Ελλ. Σύνταγμα: άρθρο 21, παρ. 2.

Η άμεση επαναφορά του επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες απαιτείται για τη διάσωση της κοινωνίας στην Ελλάδα σήμερα και για την επιστροφή στη συνταγματική νομιμότητα. Με προσφυγές στη δικαιοσύνη, συλλογή υπογραφών, δημοσιότητα … μπορεί η προσπάθεια να φέρει αποτελέσματα.

ΥΓ. Τα Χριστούγεννα του 2012 οι τρίτεκνες οικογένειες σε συνέχεια πολλών άλλων οικονομικών απωλειών (βλ. «κρίση») έχασαν απότομα μεγάλο μερίδιο του επιδόματος που δικαιωματικά έπαιρναν και ταυτόχρονα την προοπτική να ευημερήσουν. Η επαναφορά του επιδόματος προς τις τρίτεκνες οικογένειες πρέπει να γίνει στο ύψος που ήταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: