ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΠΟΤΤΕ


Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

     Μετά τα απανωτά τηλεφωνήματα για τα επιδόματα που δόθηκαν από τον ΟΓΑ και τα οποία ήταν μειωμένα σε σχέση με τα όσα έχουν εξαγγελθεί ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με το Διοικητή του ΟΓΑ κ. Παναγιώτη Πέτρουλα στον οποίο έθεσε το θέμα και μετά από διαστάυρωση επιβεβαιώθηκε πως ενώ έπρεπε να συνυπολογιστεί το επίδομα του τρίτου παιδιού (44 ευρώ ανά μήνα) όταν είναι κάτω των 6 ετών, αυτό δε συνέβη, λόγω ''αδυναμίας'' του συστήματατος. Υπενθυμίζουμε πως το επίδομα των 177 ευρώ ανά μήνα για παιδί κάτω των 6 ετών καταργήθηκε από 1-11-2012.
     Ο Διοικητής του ΟΓΑ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο πως στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα τακτοποιηθεί το θέμα και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα.
     Η ΟΠΟΤΤΕ παρακολουθεί συνεχώς τα θέματα και παρεμβαίνει  άμεσα για να αρθεί οποιαδήποτε αδικία ή παράλειψη η οποία επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στον κάθε τρίτεκνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: