ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 31-10-2012

Οχι στον αφανισμό των τριτέκνων

«Δεν είμαστε τεκμήριο, αλλά το τρίτο παιδί» ήταν το βασικό σύνθημα του πλακάτ που κρατούσαν στα χέρια παιδιά τριτέκνων οικογενειών της Μαγνησίας που συγκεντρώθηκαν προχθές στον προαύλειο χώρο της πρώην Νομαρχίας στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προωθούνται.
Τα παιδιά των τριτέκνων του Συλλόγου «Η ΑΡΓΩ» είχαν τον πρώτο λόγο στην κινητοποίηση, καθώς με μπαλόνια στα χέρια, σφυρίχτρες και τα πλακάτ έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, αναδεικνύοντας με το δικό τους τρόπο το πρόβλημα. Οι τρίτεκνοι διεκδικούν την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξή τους στο Νόμο 1910/1944, την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
Στην ομιλία που έγινε από την πρόεδρο κ. Σούλα Βακουφτσή τονίστηκε η προσπάθεια που γίνεται για το καλό του τριτεκνικού κινήματος, προσβλέποντας σε δυναμικότερη εκπροσώπηση όλων των τρίτεκνων οικογενειών, έτσι ώστε να προωθηθούν και να επιλυθούν τα αιτήματά τους και ζήτησε ακόμη πιο μαζικά τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Στο ψήφισμα που απέστειλε ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» επισημαίνεται η αδικία που συντελείται στην τρίτεκνη οικογένεια που διεκδικεί ισότιμη μεταχείριση με τις οικογένειες όλων των ευρωπαϊκών χωρών, δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.
  • Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: