ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πανελλαδική διαμαρτυρία την Τετάρτη 31-10-2012


Αγαπητοί Τρίτεκνοι,

Συνεχίζεται, με αμείωτους ρυθμούς, η επίθεση προς την τρίτεκνη οικογένεια.

Μετά την πρωτοφανή συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου και την ουσιαστική περικοπή των επιδομάτων, θα πρέπει να υπάρξει ένα Πανελλαδικό ηχηρό μήνυμα αντίδρασης.

Όλοι οι σύλλογοι Τριτέκνων πρέπει ταυτόχρονα να μεταφέρουμε στους κυβερνώντες την οργή και την αγανάκτησή μας.

Πραγματοποιούμε Πανελλαδικές αντιδράσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31-10-2012 και ώρα 11.00 π.μ. σε σημεία, χώρους και μορφές,που θα αποφασίσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι. (π.χ. κεντρικές πλατείες,πολυσύχναστοι χώροι, συμβολικό αποκλεισμό εφοριών ή περιφερειακών διοικήσεων,δημαρχείων, τραπεζών, διανομή συσσιτίων κ.λ.π.) με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά και τη μαζικότερη συμμετοχή των τρίτεκνων οικογενειών.

Μ΄ αυτήν την ύστατη προσπάθεια, ας προσπαθήσουμε να περάσουμε το μήνυμα σ΄ όσους με οποιαδήποτε τρόπο αποφασίζουν με τις άδικες και απάνθρωπες αποφάσεις τους,τον νομοτελειακά επερχόμενο αφανισμό της τρίτεκνης οικογένειας:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ : Πανελλαδική διαμαρτυρία την Τετάρτη 31-10-2012

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές αφορά:
1 Υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι καθώς και υποψηφίους τέκνα πολυτέκνων. Δεν υπάρχει από φέτος εισοδηματικό όριο.
2 Υποψηφίους γονέων και τέκνων πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα. Δεν υπάρχει το ηλικιακό όριο.
3 Υποψηφίους:
α) με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε διαφορετική πόλη από την κατοικία των γονέων τους,
β) ορφανούς από τον έναν ή και από τους δύο γονείς ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα,
γ) με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με ειδικές ανάγκες επειδή έχουν κινητικά προβλήμα- τα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%,
δ) τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας,
ε) πολύδυμα τέκνα εφόσον συμμετέχουν στις Πανελλαδικές το ίδιο έτος.Για όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες καταργήθηκε από πέρ- σι η προϋπόθεση της διοικητικής περιφέρειας που υπήρχε.

Η ΟΠΟΤΤΕ είχε από τον Αύγουστο κιόλας επισκεφτεί το υπουργείο και είχε θέσει το θέμα στο Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού και είχε καταθέσει το σχετικό έγγραφο. Παράλληλα, είχε ενημερώσει βουλευτές και μη, με τους οποίους είχε συναντηθεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα η ΟΠΟΤΤΕ είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία αυτή ως '' Κοινωνικό Ισοδύναμο''.
΄Ενα άλλο θέμα για το οποίο έγινε, και θα ξαναγίνει παρέμβαση, είναι το θέμα της σίτισης στους φοιτητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: