ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΥΧΕΣ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Ν.Μαγνησίας εύχεται
στα μέλη του ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ





Σάββατο 12 Απριλίου 2014



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ



Από 500 ευρώ ξεκινά το οικονομικό βοήθημα για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες και αυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Δείτε αναλυτικά, σε πίνακα, τα ποσά που αντιστοιχούν στους δικαιούχους.
Εφάπαξ βοήθημα από 500 έως και 1.500 ευρώ θα λάβουν σύντομα περίπου 940.000 οικογένειες οι οποίες κατά το έτος 2012 είχαν πολύ χαμηλά ετήσια πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα. 
Σύμφωνα, ειδικότερα, με το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη διανομή του “κοινωνικού μερίσματος” από το πρωτογενές πλεόνασμα του έτους 2013:
1) Δικαιούχος εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης είναι κάθε άγαμος φορολογούμενος, του οποίου το ετήσιο – πραγματικό ή τεκμαρτό – εισόδημα το 2012 ήταν χαμηλότερο των 6.000 ευρώ. Το όριο των 6.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ εφόσον υπάρχει σύζυγος και κατά 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
Στον αναλυτικό πίνακα που παραθέτουμε παρουσιάζονται τα εισοδηματικά όρια για όλους τους δικαιούχους που βαρύνονται μέχρι και με 3 τέκνα.
Όλα τα παραπάνω όρια αφορούν ετήσια εισοδήματα, είτε αυτά που πραγματικά απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2012 και ανέγραψαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και στα έντυπα Α21 που υπέβαλαν το 2013, είτε τα τεκμαρτά ποσά ετησίων εισοδημάτων τα οποία προσδιορίστηκαν για το έτος 2012 από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία που συμπεριελήφθησαν στις περυσινές φορολογικές δηλώσεις. Όποιοι φορολογούμενοι εμφάνισαν στις δηλώσεις του 2013 εισοδήματα – πραγματικά ή τεκμαρτά – χαμηλότερα των παραπάνω εισοδηματικών ορίων θα μπορούν να ενταχθούν στους δικαιούχους του εφάπαξ βοηθήματος.
2) Για τη χορήγηση του βοηθήματος θα λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα, δικαιούχοι θα θεωρούνται όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και ταυτόχρονα κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 125.000 ευρώ αν είναι άγαμοι χωρίς παιδιά ή μέχρι 250.000 ευρώ εάν είναι έγγαμοι.
3) Το ποσό του βοηθήματος ανέρχεται σε 500 ευρώ και προσαυξάνεται ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών φθάνοντας τα  666,7 ευρώ για ζευγάρι χωρίς εξαρτώμενα τέκνα,  τα 750 ευρώ για ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, τα 833,30 ευρώ για ζευγάρι με 2 εξαρτώμενα τέκνα, τα 916,6  ευρώ για ζευγάρι με τρία τέκνα. Δηλαδή το βασικό ποσό του βοηθήματος των 500 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε  ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το βοήθημα θα δοθεί μετά από  ηλεκτρονική αίτηση του δικαιούχου και διασταύρωση των στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Θα καταβληθεί εφάπαξ, θα είναι αφορολόγητο και δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν θα υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
   
Ετήσιο πραγματικό
ή τεκμαρτό εισόδημα
(σε ευρώ)
Οικογενειακή
κατάσταση
δικαιούχου
Ποσό επιδόματος
(σε ευρώ)
Έως 6.000
Χωρίς σύζυγο και χωρίς παιδιά
500,00
Έως 8.000
Με σύζυγο, χωρίς παιδιά
666,70
Έως 9.000
Με σύζυγο και 1 παιδί
750,00
Εως 10.000
Με σύζυγο και 2 παιδιά
833,30
Εως 11.000
Με σύζυγο και 3 παιδιά
916,60


Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΝΕΟ Δ.Σ.



ΝΕΟ Δ.Σ., Ε.Ε., ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΠΟΤΤΕ

Συγκροτήθηκε  σε σώμα το ΝΕΟ Δ.Σ.  του Συλλόγου μας

ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΣΟΥΛΑ                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΗ ΜΑΓΔΑ               ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΠΑΚΗ ΠΟΠΗ                             Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                         ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΒΑΣΩ       ΤΑΜΙΑΣ

ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΛΕΝΗ                        ΑΝ. ΤΑΜΙΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ     ΜΕΛΟΣ


Ε.Ε.

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ ΕΥΑ
ΔΗΜΗΤΡΩΦ  ΙΑΚΩΒΟΣ
ΣΚΥΡΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΟΠΟΤΤΕ)

ΑΛΠΑΚΗ ΠΟΠΗ
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΣΟΥΛΑ
ΓΑΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ


ΕΚΛΟΓΕΣ 30/3/2014

Την Κυριακή 30/3/2014 στα γραφεία του συλλόγου έγιναν οι εκλογές για
την ανάδειξη νέου Δ.Σ.,Ε.Ε.,ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(ΟΠΟΤΤΕ)
Η προσέλευση των μελών ήταν ικανοποιητική και σε πολύ καλό κλίμα.
.Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας έγινε η καταμέτρηση από τον
δικαστικό αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή όπου και αναδείχθηκαν
 οι επιτυχόντες.



















ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου μας , με μεγάλη επιτυχία , στο εργατικό κέντρο Βόλου παρουσία   τριτέκνων καθώς και η παρουσία  του  Ταμία της ΟΠΟΤΤΕ κ.Βασίλη Δήμου.
Η γενική γραμματέας κα Αλπάκη Πόπη τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε ότι για  πρώτη φορά ο Σύλλογος θα βραβεύσει τα παιδιά των μελών μας που εισήχθησαν
 στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Ευχήθηκε  να είναι να είναι υγειή και καλότυχα στη ζωή τους και
ότι ο κόπος τους και ο αγώνας τους επιτεύχθηκε. Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις.
Το λόγο μετά πήρε η πρόεδρος του συλλόγου Βακουφτσή Σούλα που έκανε το διοικητικό απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε . Αναφέρθηκε στις συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές , κόμματα , δημάρχους , αντιπεριφεριάρχη αλλά και εκπροσώπους άλλων φορέων όπου τέθηκαν αιτήμα που πρέπει να επιλυθούν ( εξομοίωση , περικοπές , δημοτικά τέλη , μέσα μαζικής μεταφοράς ) .  Ἐγινε ενημέρωση για τα τρόφιμα καθώς επίσης και για τις εκπτώσεις σε διαφορα καταστήματα ,για το μητρώο ανέργων,για τη συλλογή και διανομή ρούχων,
διάφορές εκδηλώσεις σε Βόλο.  Ζαγορά , Σκόπελο, αιμοδοσία και δημιουργία
τράπεζα αίματος
Κλείνοντας η πρόεδρος τόνισε << ο σύλλογος μας δίνει σθεναρά μια δύσκολη μάχη , μέσα σε συνθήκες δύσκολες προκειμένου να πείσουμε φορείς και πολιτεία ότι η στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας πρέπει να είναι κυρίαρχη προτεραιότητα . Γι' αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας να συσπειρωθούν όλοι οι τρίτεκνοι γύρω από τον σύλλογο και την ΟΠΟΤΤΕ με την οποία είμαστε σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να προωθήσουμε θέματα που αφορούν τη θεσμική και οικονομική εξομοίωση με τους πολύτεκνους >>
Το λόγο , μετέπειτα , πήρε ο Ταμίας της ΟΠΟΤΤΕ  Βασίλης Δήμος όπου έκανε εκτενή αναφορά για τα επιδόματα , τις μεταγραφές , τα τρόφιμα , την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξομοίωση . Μεταξύ άλλων έκανε λόγο και για τιμωρία της κυβέρνησης προς τους τρίτεκνους αφού τους κόβει σημαντικά επιδόματα ενώ παράλληλα προσπαθεί να χαμηλώσει τα εισοδηματικά κριτήρια στα υπόλοιπα επιδόματα ,καθώς επίσης και στα τρόφιμα που τα εισοδηματικά κριτήρια είναι
πολύ χαμηλά και πολλοί τρίτεκνοι μένουν εκτός Χαρακτηριστικά ο κ. Δήμος τόνισε << σημερα υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους γιατί από τη μια τους κόβουν επιδόματα και από την άλλη καταργούν το αφορολόγητο . Η κυβέρνηση θα πρέπει να υπολοιήσει τις υποσχέσεις της και να μας εξομοιώσει με τους πολυτεκνούς >> . Κλείνοντας ο  κ.Δήμος τόνισε ότι στόχος μας είναι η αξιοπρεπής διαβίωση των οικογενειών μας. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση , με ερωτήσεις και απαντήσεις.


Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΓΑ


ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ 2014



Την Μεγάλη Τετάρτη πιθανολογείται πως θα δοθεί η προκαταβολή για τα επιδόματα του ΟΓΑ για το 2014 και θα αφορά το 25% του ποσού που εισέπραξαν οι δικαιούχοι για τα επιδόματα του 2013.
Συγκεκριμένα την Μεγάλη Τετάρτη σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΓΑ θα δοθεί η προκαταβολή για τα επιδόματα του ΟΓΑ για το 2014 που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας χωρίς στους δικαιούχους να χρειαστεί να προηγηθεί η αίτηση Α21 και να εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση του 2014. Η προκαταβολή για το οικογενειακό επίδομα θα δοθεί μόνο στους δικαιούχους του 2013 που φθάνουν τους 694.000 από τους 1.000.000 που έκαναν αίτηση για τα εν λόγω επιδόματα. Η προκαταβολή για τα επιδόματα των παιδιών θα αφορά και τα πολυτεκνικά επιδόματα αφού όπως έχει ψηφιστεί τα επιδόματα από τον ΟΓΑ θα χορηγούνται κάθε τρίμηνο από το 2014 και μετέπειτα σύμφωνα με την νέα ρύθμιση που νομοθετήθηκε από το υπουργείο Εργασίας.  Επίσης ακόμη εκκρεμούν 22.000 αιτήσεις Α21 που δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμη και εκκρεμεί η πληρωμή στους δικαιούχους του 2013 και θα πάρουν τα επιδόματα μαζί με την προκαταβολή του 2014 μέσα στην μεγάλη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ
www.dikaiologitika.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις της Διοίκησης της ΟΠΟΤΤΕ προς το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πετύχαμε να δοθεί στους δικαιούχους τροφίμων της Ε.Ε. και ρύζι μετά από την υπ’ αριθμ. 33/1752/07-01-2014 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με την   διακήρυξη υπ’ αριθμ. 3425/Χ.Δ./2014 περί:
 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την «Ανάθεση υπηρεσιών υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της Χώρας», συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 3.900.000,00 ΕΥΡΩ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Σε επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Παρασκευή 4 Απριλίου μάθαμε πως ένα  " τεχνικό πρόβλημα '' που είχε προκύψει έχει ξεπεραστεί και όπως είχε ανακοινωθεί από Απρίλιο έως Ιούνιο θα φτάσει το ρύζι στους δικαιούχους.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014

Δελτίο Τύπου
ypdvmth thumb other250 0
Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και λοιπές ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Α. Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοινώνει τον αριθμό εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
Ο γενικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 70.305 θέσεις και αναλυτικά:
- 46.735 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
- 23.570 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε.
Ο γενικός αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος από τον αντίστοιχο περσινό (57.895) κατά περίπου 20%.Η φαινομενική  αυτή αύξηση προκύπτει από την κατάργηση των επιπλέον θέσεων που δίνονταν ως πέρυσι στις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) και την ενσωμάτωσή τους στο γενικό αριθμό εισακτέων, που θα διεκδικούν πλέον όλοι οι υποψήφιοι. Άρα, σε πραγματικούς αριθμούς ο φετινός αριθμός εισακτέων είναι σχεδόν ίσος με τον περσινό, όπως εμφαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.
Ακαδημαϊκό έτος    Αριθμός εισακτέων    Πανεπιστήμια    ΤΕΙ
2014-5                          70.305                 46.735    23.570
2013-4                          69.398
(57.895 γενική σειρά + 11.503 θέσεις για τις υπό κατάργηση ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων ήτοι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και κοινωνικά κριτήρια )    46.494    22.904
Ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια αναλύεται κατά επιστημονικό πεδίο, ως εξής:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ :  
Εισακτέοι 2014 Γενική Σειρά
1οπεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών    18.690
2ο πεδίο Θετικών Επιστημών    10.480
3ο πεδίο Επιστημών Υγείας    2.935
4ο πεδίο Τεχνολογικών Επιστημών    7.525
5ο πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης    7.105
ΣΥΝΟΛΟ    46.735
Ο αριθμός εισακτέων για τα ΤΕΙ αναλύεται κατά επιστημονικό πεδίο, ως εξής:
ΤΕΙ ΚΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ :
Εισακτέοι 2014 Γενική Σειρά
1οπεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών    1.170
2ο πεδίο Θετικών Επιστημών    800
3ο πεδίο Επιστημών Υγείας    4.000
4ο πεδίο Τεχνολογικών Επιστημών    11.555
5ο πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης    6.035
ΣΥΝΟΛΟ    23.570
Στον ανωτέρω αριθμό εισακτέων (70.305 θέσεις) δεν συμπεριλαμβάνονται και άρα προστίθενται οι θέσεις εισακτέων:
1.    Για τις Στρατιωτικές Σχολές
2.    Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
3.    Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
4.    Οι θέσεις που ορίζονται καθ’ υπέρβαση  του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, όπως αθλητές με διακρίσεις, Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς, πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις κλπ.
Με συμπληρωματική Υπουργική Απόφαση που θα ακολουθήσει, θα καθοριστούν οι θέσεις καθ’ υπέρβαση  του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων και η ποσοστιαία κατανομή των θέσεων εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2014-5.
Β. Άλλες ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται άμεσα, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, προβλέπονται τα παρακάτω.
1.    Οι ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) που ως τώρα εισάγονταν καθ’υπέρβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δικό τους ποσοστό θέσεων καταργούνται. Όλοι οι υποψήφιοι πλέον θα διεκδικούν των εισαγωγή τους επί ίσοις όροις και μετά την εισαγωγή τους θα δίνονται ελεύθερες μετεγγραφές στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια.
2.    Ειδικά και μόνο στους υποψηφίους της Κεφαλλονιάς,  που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ή των Επαγγελματικών Λυκείων(ΕΠΑΛ), προβλέπονται θέσεις σε ποσοστό 0,5% επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
3.    Όσοι υποψήφιοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το 2012 θα έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους το 2014 σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς δηλαδή νέα εξέταση, καταθέτοντας μόνο μηχανογραφικό δελτίο.