ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012
Έγγραφο με αίτημα τη μείωση της εισόδου στον Άγιον Όρος απέστειλε η ΟΠΟΤΤΕ στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
Αθήνα:  21-12-2012                                                                                                      
                               Προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους
Θέμα: «Αίτημα της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας για ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο Άγιον Όρος

            '' Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ), επικοινωνεί μαζί σας προκειμένου να θέσει ένα αίτημα προς την Ιερά Κοινότητα, που αφορά στην είσοδο στο Άγιον  Όρος.
           Ζητάμε κατά την έκδοση του Διαμονητήριου να έχουμε ΔΩΡΕΑΝ είσοδο  ή τουλάχιστον μια έκπτωση της τάξης του 50%, γιατί όπως και εσείς γνωρίζετε διανύουμε δύσκολες εποχές και καταστάσεις
 Παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.''

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

Αξιότιμοι κύριοι, μέλη  της Διακομματικής Επιτροπής για θέματα φορολογίας, και βουλευτές της τριμερούς Κυβέρνησης, 

ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΚΝΑ

Πού θέλετε να οδηγήσετε τις οικογένειες με παιδιά και μάλιστα με τρία και άνω;
Μα είναι δυνατόν να εξισώνετε ο άγαμος ή χωρίς τέκνα έγγαμος να επιβαρύνεται λιγότερο από έναν οικογενειάρχη με τρία παιδιά και άνω; Σε ποιό σημείο του Συντάγματος το γράφει ή το υπονοεί; Πού είναι η αναλογική συμμετοχή (άρθρο 4) και στήριξη της οικογένειας (άρθρο 21); Έχετε εξαθλιώσει ήδη το 35% των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω. Ξεπερνάει το 50% των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω που έχει ένα μέλος τουλάχιστον άνεργο. Αυτές τις οικογένειες θέλετε ακόμη περισσότερο να τις τιμωρήσετε;

Επαναφέρατε άμεσα το αφορολόγητο όριο τουλάχιστον στα 18000 ευρώ για  δύο παιδιά και συν 5000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του 2ου. Πώς είναι δυνατόν να απαιτήσετε επιπλέον φόρους από 1000 ευρώ έως και 3500 ευρώ από μία οικογένεια που σπουδάζουν 2 τέκνα και το 3ο είναι στην μέση εκπαίδευση και ήδη έχει υποστεί μείωση μισθού, χαράτσια το ένα μετά το άλλο, με αναδρομικότητες που μας τρελαίνουν; Μπορείτε να κάνετε τον λογαριασμό; Πώς υπάρχουν ΄΄ τεχνοκράτες ΄΄ που σχεδιάζουν ακόμη την τιμωρία οικογενειών με πολλά παιδιά όταν μέσα σε μια 10ετία μειώθηκε ο πληθυσμός κατά 1.060.752 άτομα και όταν το 2010 είχαμε μείωση των γεννήσεων 2,7%.Ενώ το 2011 είναι ακόμη δυσμενέστερες οι ενδείξεις και δεν συζητάμε για το 2012;Οι γεννήσεις έχουν κατέλθει κάτω από τις 100.000 ετησίως ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 105000. Ποιος σας έχει πει να μην στηριχθούν οι φτωχές οικογένειες με 1 ή 2 τέκνα; Δεν είναι όμως δυνατόν να κόβετε/τιμωρείτε τις Τρίτεκνες  οικογένειες, κάνοντας τις ισοδύναμα.

Αυτό είναι ΝΤΡΟΠΗ. Ακούσαμε τον ΄΄ τεχνοκράτη ΄΄ να επιχειρηματολογεί με τέτοια έπαρση και απαξίωση των οικογενειών με πολλά παιδιά και μας έπιασε ανατριχίλα.

Μας ήρθε στο νου πρόσφατη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε στα πλαίσια της ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 όπου μεταξύ των σεναρίων το πώς θα είναι η Ε.Ε το 2050 είναι η αποθάρρυνση και μη στήριξη των Τριτέκνων και Πολυτέκνων αλλά μόνο με 1 ή 2 τέκνα. Αυτό θέλετε να επιβάλλετε;

ΟΧΙ κύριοι, δεν θα περάσει.


Αξιότιμοι κύριοι, 

σταματήστε αυτήν την κατάφωρη αδικία. Όχι στην σύγχρονη μορφή του Ηρώδη και του Καιάδα.

Έχετε προ πολλού φέρει τις οικογένειες με παιδιά στα όρια αντοχής τους. Αδυνατούν και σταματούν τις σπουδές τους τα παιδιά διότι δεν ΄΄ βγαίνει ΄΄. Δεν υπάρχει ουσιαστική στέγαση και σίτιση των φοιτητών. έχει ξεκληριστεί ολόκληρο κωμόπολη τουλάχιστον 4000 ατόμων  με τις αυτοκτονίες.
Είσθε εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και καμίας Τρόικας. Σε αυτόν λογοδοτείτε και σε κανέναν άλλο. Δώσατε υπόσχεση ότι θα τηρήσετε το Σύνταγμα. Που είναι αυτή η υπόσχεση;

Απαιτούμε τα στοιχειώδη: Δικαιοσύνη, ισονομία, προστασία της οικογένειας, της πολιτιστικής μας ταυτότητας και των παραδόσεών μας. Μην καταστρέφετε το μέλλον της Ελλάδος, που είναι τα παιδιά.


Κοιτάξτε λίγο τον περίγυρό μας, ποιοί μας περιβάλλουν;


Αν έστω και την ύστατη αυτήν στιγμή το έχετε αντιληφθεί μια είναι η λύση: Σοβαρή στήριξη της οικογένειας με τρία παιδιά και άνω.

Το επαναλαμβάνουμε ΄΄ Επαναφορά του αφορολογήτου στα 18000 για 2 παιδιά και 5000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του 2ου ΄΄.


Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας, διότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος  και αφορά το μέλλον της πατρίδος μας.



 

ΕΥΧΕΣ




                                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                    
                                                                    ΣΑΣ  ΕΥΧΟΝΤΑΙ

                            ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

                        ΜΕ ΥΓΕΙΑ  ΑΓΑΠΗ  ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ
                                          

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ


ΕΠΩΝΥΜΊΑ ΕΠΧΣΗΣ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΚΠΤΩΣΗ  %
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ             
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΚΤΕΛ ΜΑΝΗΣΙΑΣ
ΚΤΕΛ ΜΑΝΗΣΙΑΣ
25%
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ  ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ25%  
SUPER MARKET SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ 10%   ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
   SUPER MARKET      SOUPER MARKET ΜΑΣΟΥΤΗΣ       5%    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣΑΓΙΟ ΟΡΟΣ10 ΕΥΡΩΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ
"Ο ΝΙΚΟΣ" ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ      10%
6979622595
& 6979653434
ΕΥΡΩΓΝΩΣΗΕΥΡΩΓΝΩΣΗ25%ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 1132421 312341
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑMARKET ΣΤΡ/ΔΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΤΤΕ

Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ στην οικονομική επιτροπή της Βουλής για το φορολογικό


                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από την Β΄αντιπρόεδρο κ.Μ. Τζαβέλα και τον κ.Δ.Κοντό από το σύλλογο Περιστερίου, συμμετείχε στην οικονομική επιτροπή της βουλής για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
   Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και στους βουλευτές  των κομμάτων αλλά και στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
   Στην παρέμβαση μας στη βουλή αναπτύχθηκε αναλυτικά η τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές τις τρίτεκνες οικογένειες. Κατατέθηκαν οι θέσεις μας για αύξηση του αφορολόγητου στους τρίτεκνους και η ανάγκη να υπάρχουν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης με αύξηση των επιδομάτων και αναπροσαρμογή των ορίων που έχουν ανακοινωθεί.
Ο Δ. Κοντός στο βήμα της βουλής
    Με σαφήνεια απαντήθηκε η παραπλανητική θέση ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ευνοεί την πλειοψηφία των τρίτεκνων οικογενειών, τεκμηριώνοντας με στοιχεία πως τα 500 ευρώ που θα δίνονται ετησίως ανά παιδί δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες.
    Ζητήθηκε παράλληλα από την κυβέρνηση να παρθούν μέτρα στήριξης για τους τρίτεκνους στις κοινωνικές δομές, τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας,την εκπαίδευση, τις μεταφορές και τα δάνεια και σε αυτά η απάντηση της κυβέρνησης ήταν θετική-τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων.
   Τονίσαμε πως η επιδίωξη μας -και η δέσμευση της κυβέρνησης-είναι η αναγνώριση της πολυτεκνίας στις τρίτεκνες οικογένειες. Η κυβερνητική πρόταση όμως για το φορολογικό νομοσχέδιο, θέτει τις οικογένειες και κυρίως αυτές που έχουν παιδιά υπό διωγμό. 
   Καλέσαμε τους βουλευτές και τον υπουργό να ψηφίσουν με γνώμονα την υπεράσπιση της ζωής των 200 και πλέον χιλιάδων τριτέκνων οικογενειών. Τονίσαμε, έχουμε δύναμη και θα την χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστεί να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και τα παιδιά μας.
   Για μας ισοδύναμα μέτρα δεν είναι τα νούμερα της Τρόικας, αλλά πως οι τρίτεκνοι θα μπορούν να ζήσουν και να προσφέρουν στην ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος, με ψηλά το κεφάλι.
   Ας είναι λοιπόν σε όλους μας καθαρό, χωρίς την δικά μας κινητοποίηση θα χάσουμε,
αν απαιτούμε δυναμικά μπορούμε να κερδίσουμε ότι μας ανήκει!
 
Από το Δ.Σ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ


 


ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ

Την ερχόμενη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) στις τρίτεκνες και στις πολύτεκνες οικογένειες το επίδομα για το τρίτο παιδί, που δεν καταβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές του επιδόματος ανέρχεται στο ποσό των 3.874.992 ευρώ.
Πηγή: www.in.gr /20/12/2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΤΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ
Την  Παρασκευή 14-12 πραγματοποιήθηκαν μια  σειρά από συναντήσεις, από μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ
Συγκεκριμένα:
 1. Την Παρασκευή και ώρα 10.30 π.μ. τα μέλη συναντήθηκαν με: τον  Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλη Οικονόμου στον οποίο έθεσαν το πάγιο αίτημα των τριτέκνων για πλήρη θεσμική και νομική εξομοίωση με τους πολύτεκνους.
Στον κ. Οικονόμου επιδόθηκε έγγραφο-αίτημα αποτελούμενο από 5 άρθρα που αφορούσε  στην εξομοίωση, με παράλληλη  αιτιολογική έκθεση. Στη διάρκεια της συζήτησης του υπενθύμισαν την αποδοχή εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ του δίκαιου και ώριμου αιτήματος, αίτημα, το οποίοείχε γίνει αποδεκτό κατά το παρελθόν.
             Επίσης, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί – ως ΔΗΜ.ΑΡ-  επί του σχεδίου νόμου που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α (αποτελούμενο από 3 άρθρα) και η απάντησή του μας εξέπληξε αρνητικά, αφού παραδέχτηκε ότι κοινοβουλευτική τακτική και πρακτική είναι η καταψήφιση νομοσχεδίων που προέρχονται από την αντιπολίτευση.!!
             Έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών   για την εγκληματική οικονομική πολιτική, που πλήττει βάναυσα τις πολυμελείς οικογένειες. Επίσης έγινε συζήτηση για το επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ εκφράστηκαν με τα μελανότερα χρώματα για το μέλλον της τρίτεκνης οικογένειας.
Υποσχέθηκε τέλος ότι θα μεσολαβήσει για νέο ραντεβού με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο Υφυπουργό Εμπορίου κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.     
 
    2.  Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Παναγιώτη Πέτρουλα
Το μεσημέρι της Παρασκευής  ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ,  Μανόλης Αχλαδιανάκης και Θόδωρος Κοντός, συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Παναγιώτη Πέτρουλα. Του εξέφρασαν τα οικονομικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες, καθώς και τις επικείμενες νέες περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα. Επίσης, του επιδόθηκε το περιοδικό «ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ». Ο κ. Διοικητής αναφέρθηκε στο νέο τρόπο υπολογισμού από το νέο χρόνο των τριτεκνιακών επιδομάτων.    Συγκεκριμένα καταργούνται τα πάντα σε ότι αφορά την επιδοματική πολΙτική και από 1-1-2013 θα χορηγούνται 40 € ανά παιδί. Δηλ. για 3 παιδιά θα χορηγούνται 120 €. Σ΄ αυτά θα πρέπει να προστεθεί και ένα ετήσιο επίδομα 500 € για κάθε τρίτεκνη οικογένεια ( Θα δοθεί σε 4 δόσεις των 125 €. Η αρχική θα δοθεί την 1-7-2012 με το ποσό των καθυστερούμενων δόσεων).
            Τα ποσά πλέον δεν θα χορηγούνται από τον Ο.Γ.Α. ( ο οποίος θα λαμβάνει και θα εγκρίνει τα δικαιολογητικά κάθε οικογένειας ), αλλά απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών.
             Βασική προϋπόθεση προκειμένου να λαμβάνουν τα επιδόματα οι τρίτεκνες οικογένειες είναι το ετήσιο εισόδημά τους. 
            Έτσι για να παίρνουν ολόκληρο το επίδομα  θα πρέπει να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 11.000 €. Αν έχουν 11.001 έως  22.000 € θα παίρνουν τα 2/3 των επιδομάτων και από 22.001 έως 33.000 € θα παίρνουν το 1/3 των επιδομάτων. Από 33.001 και άνω δεν θα παίρνουν καθόλου επίδομα !! 
3.  Το απόγευμα συναντήθηκαν με τον πρώην Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
      Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα αιτήματα των τρίτεκνων και από τη μεριά  του εξέφρασε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί αλλά, άλλοι είναι αυτοί που παίρνουν τις οικονομικές αποφάσεις. Στον κ. Κουτρουμάνη επιδόθηκε έγγραφο με την  Πρόταση νόμου και διάφορα άλλα αιτήματα.

       Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι : Μανόλης Αχλαδιανάκης, Θόδωρος Κοντός,
Μαριάνθη Τζαβέλλα, Κατερίνα Πατσώνα και Βασίλης Δήμος