ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ

Περιμένουμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να καταθέσουν το

σχέδιο νόμου για την εξομοίωση, το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα κόμματα και

οι πάντες δηλώνουν σύμφωνοι.Να αποδείξουν ΑΜΕΣΑ τη συμφωνία τους.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

• Διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Παράνομη η Υπουργική Απόφαση για τις εγγραφές των τέκνων των πολυτέκνων



Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 90/2012 απόφασή του έκρινε παράνομη και εκτός νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως την Υπουργική της Απόφαση Φ 253/67430/Β6/15-11-2011, με την οποία απαγόρευε στους πολυτέκνους και τα τέκνα τους να διεκδικήσουν θέσεις με την ειδική κατηγορία κατά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Στο σκεπτικό αναφέρονται τα παρακάτω: «εκ της συγκρίσεως του εξουσιοδοτικού νομοθετήματος τής περ. Γ της παρ. 11 του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 με τις κατ' εξουσιοδότηση εκδοθείσες νομοθετικές ρυθμίσεις τής υπ΄ αριθμ. Φ 253/67430/Β6/15-11-2011 Υπουργικής Αποφάσεως όσον αφορά την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων της κατηγορίας των πολυτέκνων και των τέκνων αυτών, συνάγεται ότι με την εν λόγω κανονιστική Υπουργική Απόφαση θεσπίσθηκε μία πρόσθετη προϋπόθεση κατά τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων που εντάσσονται στην άνω κατηγορία, προκειμένου να επιλεγούν στις επιπλέον θέσεις της κατηγορίας τους, για τη σχολή ή το Τμήμα που δηλώθηκε πρώτο κατά σειρά προτιμήσεως στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Η προϋπόθεση αυτή συνίσταται στο ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας κρίνονται μόνον για τις σχολές ή τμήματα της διοικητικής περιφέρειας που βρίσκεται η μόνιμη και κύρια κατοικία των γονέων ή της οικογένειας των ιδίων των υποψηφίων, εάν πρόκειται για ενηλίκους. Η προϋπόθεση αυτή δεν δύναται να θεωρηθεί ως ειδικότερο θέμα έναντι της ρυθμίσεως που περιλαμβάνεται στο ως άνω εξουσιοδοτικό νομοθέτημα, δεδομένου ότι το βασικό περιεχόμενό της δεν έχει χαραχθεί σε γενικές γραμμές από την εξουσιοδοτική διάταξη, αλλά αντιθέτως ρυθμίζει πρωτογενώς το θέμα περιορισμού των υποψηφίων της κατηγορίας των πολυτέκνων και των τέκνων αυτών κατά την επιλογή τους σε τμήματα ή σχολές δηλωθείσες με το μηχανογραφικό τους δελτίο. Επομένως, η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, κατά το μέρος αυτό, βρίσκεται εκτός νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως και εκ του λόγου τούτου είναι ανίσχυρη (άρθ. 43 παρ. 2 Σ.). Κατά συνέπεια, η με την υπό κρίση αίτηση προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση... είναι μη σύννομη, ως εκδοθείσα κατά παράβαση νόμου και για τον λόγο αυτό ακυρωτέα κατά τον βάσιμο σχετικό λόγο τής υπό κρίση αιτήσεως... Ακυρώνει την… απόφαση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθ' ο μέρος παρέλειψε να συμπεριλάβει την αιτούσα στους πίνακες εισαγομένων... ως επιτυχούσα υπό την ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας...».
Αυτό που τώρα μένουν ως ερωτήματα είναι
  1. Αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα τήρησης και εφαρμογής της δικαστικής απόφασης από τις Υπηρεσίες, ώστε να εγγραφούν άμεσα όλα τα τέκνα των πολύτεκνων οικογενειών στις σχολές της επιτυχίας τους.
  2. Αν προχωρήσουν και οι τρίτεκνοι –κάποιο το έχουν ήδη πράξει- σε ανάλογες διαδικασίες.
Η απόφαση αυτή δικαιώνει πλήρως την ΟΠΟΤΤΕ, η οποία είχε επισημάνει την παρανομία αυτή σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν στα τέκνα των πολυτέκνων και των τρίτεκνων να διεκδικήσουν θέσεις με την ειδική κατηγορία για τις σχολές που ευρίσκονταν εκτός του τόπου της περιφερείας, που κατοικούν οι γονείς τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΠΟΤΤΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα: 17-2-2012

Κύριοι

Στο πλαίσιο των απαράδεκτων και επαχθών όρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο, το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Κυριακή, προβλέπεται ο προσπορισμός εσόδων ύψους 40.000.000 ευρώ από την περικοπή και την θέσπιση νέου εισοδηματικού πλαφόν στα πολυτεκνικά επιδόματα. Ήδη χθες η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προέκρινε την περαιτέρω μείωση του ήδη υπάρχοντος εισοδηματικού πλαφόν των 55.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ για την παροχή των πολυτεκνικών επιδομάτων, πράγμα που θα συρρικνώσει αισθητά τον αριθμό τα ων δικαιούχων. Η πρόταση αυτή προφανώς θα πρέπει να εγκριθεί και από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστεί.
Θεωρούμε απαράδεκτη, αντεθνική, αντικοινωνική και προσέτι αντισυνταγματική ( παραβιάζεται το άρθρο 21 παράγραφος 1 και 5 του Συντάγματος που προβλέπει την προστασία της οικογένειας και της μητρότητας και προβλέπει επίσης ότι το κράτος θα λαμβάνει όλα τμ α αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής) την πρόταση αυτή και πιστεύουμε ότι, αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για εισοδηματικό πλαφόν σε καθαρά ή μικτά εισοδήματα, θα πρέπει άμεσα να αναιρεθεί και να μην ισχύσει.
Ήδη οι τρίτεκνες οικογένειες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατακρημνιστεί, καθώς διαρκώς πλήττονται ως προς το εισόδημά τους (περικοπή και στρογγυλοποίηση των επιδομάτων με το νόμο 3918/Μάρτιος 2011, κατάργηση μετεγγραφών, μείωση αφορολόγητου ορίου από 23.500 σε 12.000 ευρώ με βάση το πολυνομοσχέδιο) και ουσιαστικά καταβαραθρώνεται η αξιοπρέπειά τους και υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών τους.
Κύριοι
Εμείς λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Φτάνει η ασέλγεια στο σώμα της ελληνικής οικογένειας. Φτάνει η υπονόμευση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και ο διαρκής κόλαφος προς την ελληνική οικογνεια. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι τα ως άνω παιδοκτόνα μέτρα που θέτουν πρόστιμο στις γεννήσεις , οδηγούν αυτήν την κακοπαθημένη χώρα στην κατάρρευση, καθώς η δημογραφική συρρίκνωση έχει φτάσει στο απροχώρητο και καθώς αυξάνονται διαρκώς οι τρίτεκνες οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες υπαναχωρήσεις. Ας φροντίσουν επιτέλους όλοι την ελληνική οικογένεια και ας στηρίξουν αυτούς που αιμοδοτούν την ελληνική κοινωνία και στηρίζουν το κοινωνικό οικοδόμημα.
Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να αντιταχθείτε έμπρακτα στην εθνική αυτή μειοδοσία, στην απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και να στηρίξετε έργω και λόγω την ελληνική οικογένεια, που αποτελεί το βασικό κοινωνικό κύτταρο. Σας καλούμε να μην επιτρέψετε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη συρρίκνωση του έθνους, αφού τα μέτρα αυτά οδηγούν στην ερήμωση. Και όταν δεν θα υπάρχουν παιδιά στις παιδικές χαρές, όταν δεν θα υπάρχει υγιές εργατικό δυναμικό, τούτη η χώρα θα καταβυθιστεί.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διεκδίκηση της πλήρους εξομοίωσης τριτέκνων και πολυτέκνων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απτόητοι για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να πλήξει το μέλλον μας και να τραυματίσει τη ζωή μας, μακριά από μικροκομματικές ιδεολογίες ή μικροπολιτικές ιδεοληψίες. Το δικό μας κόμμα είναι τα παιδιά μας. Νιώθουμε αηδιασμένοι, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι. Ας φροντίσει το κράτος να προσποριστεί τα απαιτούμενα ποσά από αυτούς που τα υπεξαίρεσαν και ας σταματήσει να βιάζει διαρκώς τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, επειδή αυτή θεωρείται η εύκολη λύση. Και ας φροντίσουν όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί ταγοί να κατανοήσουν ότι το μέγιστο εθνικό πρόβλημα τούτης της χώρας είναι το δημογραφικό, και επιτέλους ας σπεύσουν, έστω και τώρα, να το αντιμετωπίσουν.
Πηγή: Blog ΟΠΟΤΤΕ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Διανομή τροφίμων στους τρίτεκνους

Διανομή τροφίμων στους τρίτεκνους
2012-02-07
Ξεκινά και πάλι διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ».
Η διανομή θα ξεκινήσει στα γραφεία του Συλλόγου Αθηνάς 33 στην Νέα Δημητριάδα από αύριο Τετάρτη το απόγευμα από τις 6.00 μ.μ μέχρι τις 8.00 μ.μ και θα συνεχιστεί την Πέμπτη από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 μ.μ και την Παρασκευή επίσης από τις 9.30 π.μ μέχρι τις 12.30 μ.μ
Παράλληλα συγκεντρώνονται οι καινούργιες αιτήσεις για τα δικαιολογητικά που αφορούν στη διανομή τροφίμων που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι είναι πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος του 2011 και αστυνομική ταυτότητα.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Ρύθμιση-ανάσα για περίπου 80.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Οπως είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα μπαίνει πλαφόν δόσης σε συνάρτηση με τις μηνιαίες αποδοχές. Με την απόφαση αυτή, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα μειωθεί δραστικά στο μισό η παρακράτηση από τον μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου. «Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος».

Οσον αφορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση τον περασμένο Νοέμβριο, η διοίκηση του Ταμείου έχει θέσει σε εφαρμογή ρύθμιση δανείων η οποία προβλέπει καταβολή της μισής δόσης για διάστημα έως πέντε χρόνια, επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης ενυπόθηκου στεγαστικού δανείου μέχρι 15 χρόνια, ακόμα και έως το 85ο έτος ηλικίας του δανειολήπτη, και αναστολή δόσεων έως και για δύο χρόνια. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την ήδη ισχύουσα ρύθμιση, για δάνεια που έχουν συνομολογηθεί έως τις 30 Ιουνίου 2011, μπορούν να υποβληθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έως τις 30 Ιουνίου 2012.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45.000 ΕΥΡΩ


Διακόπτεται και επίσημα πλέον το επίδομα των τρίτεκνων με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ.

Κατετέθη στη Βουλή με την διαδικασία του Επείγοντος ο Εφαρμοστικός Νόμος του Υπουργείου Υγείας. Στο άρθρο 27, παράγραφος 2, αναφέρει:
΄΄Διακόπτονται από 1.1.2012 η παροχή όλων των οικογενειακών επιδομάτων, στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ.΄΄